De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 19: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
11 mei 2018, 21:23
4 min leestijd
Chromecast-tips week 19: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 19 onder andere Lost, Disney en Han Solo.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 19: Lost, Disney en Han Solo

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken:

1. Kijken: Lost (Videoland)

Videoland heeft nu alle zes seizoenen van Lost beschikbaar. Dat is goed nieuws, want Lost is één van de tofste series om te bingen. In deze serie crasht een vliegtuig op een vreemd eiland waar het ene na het andere mysterie zich aandient.

Je krijgt niet op al deze mysteries een bevredigend antwoord, maar de reis is bij Lost veel belangrijker dan de bestemming. Dit was zo’n serie waarbij iedereen wekelijks de afleveringen ging nabespreken, zoals je nu bijvoorbeeld Game of Thrones en Westworld hebt. Tijd om te ontdekken waarom dat was.

Lost kijk je via de app van Videoland, waar je wel een abonnement voor nodig hebt. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Luisterruit (podcast)

Eigenlijk is deze maandelijkse podcast bedoeld om te luisteren in de trein, maar niets houdt je tegen om Luisterruit bij je thuis via een Chromecast Audio af te spelen. De verhalen in deze podcast zijn namelijk overal de moeite waard.

In de nieuwste aflevering is er onder andere een rol voor de smartphone, door een interview met de maker van ‘Die with me’. Via deze apps kunnen mensen met een batterij die bijna leeg is hun laatste restje accu wegchatten.

chromecast-tips week 19

De podcast vind je via de officiële website en in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

3. Kijken: Disney-films (Ziggo)

Ben je de Disney-klassiekers kwijt op Netflix? Ze zijn nu te vinden bij Ziggo. Onder andere The Lion King, Robin Hood, Peter Man, Pinokkio en De Reddertjes vind je nu in het on demand-aanbod. Dit zijn films die je kinderen gezien moeten hebben, maar je natuurlijk ook zelf van kunt genieten.

Deze Disney-films kijk je met een Movies & Series-abonnement bij Ziggo voor 6,95 euro per maand. De films kijk je vervolgens via de Ziggo GO-app en stuur je naar je televisie via de Chromecast.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Tove Styrke – Sway (Spotify)

Zweedse zangeres Tove Styrke komt oorspronkelijk van Swedish Idol. Op 17-jarige leeftijd bracht ze haar eerste album uit, maar dat is lang geleden. Ze is nu 25 en volwassener. Dat is goed te merken in het fijne nieuwe album Sway, met lekkere, speelse liedjes. Het is zo’n album waar je direct blij van wordt en goed op kunt bewegen.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Last Shot: A Han and Lando Novel (Audioboek)

Kijk je uit naar de premiere van de eerste Solo-film in de bioscoop? Dan kun je jezelf alvast voorbereiden met dit audioboek. In Last Shot volg je namelijk een avontuur van Han Solo, Lando Calrissian en de Millennium Falcon tussen de originele trilogie en de nieuwe films in. Lando vraagt om Han’s hulp, waarna ze samen op pad gaan. Het boek duurt 11 uur en 13 minuten, dus dat is veel waar voor je geld.

chromecast-tips week 19

Vind Last Shot: A Han and Lando Novel in de Play Store via deze link. Het boek luister je op je Android-toestel via de Google Play Books-app, maar je kunt het ook via Google Assistant aanslingeren. Het boek is nu in de aanbieding voor 14,99 euro, maar kan inmiddels ook weer voor de originele prijs van 22,20 euro te koop zijn.

Download Google Play Books in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu