De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 2: het beste van NPO, YouTube en Videoland

Erwin Vogelaar
10 januari 2019, 15:08
3 min leestijd
Chromecast-tips week 2: het beste van NPO, YouTube en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 2 2019 onder andere Wie is de Mol? en Museo.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 2: Wie is de Mol en Museo

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Wie is de Mol? (NPO)

Wie is de Mol? is weer begonnen. Een groep ‘bekende’ Nederlanders probeert in Colombia zoveel mogelijk geld op te halen. Eén van hen is ‘de mol’, de persoon die ervoor moet zorgen dat er juist zo weinig mogelijk geld in de pot komt zonder dat het teveel opvalt. Elke aflevering moet er iemand naar huis totdat er drie mensen overblijven: de winnaar, de verliezer en de mol.

Wie is de Mol? kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

2. Kijken: WIDM HINTS (YouTube)

Onderdeel van het kijkplezier van Wie is de Mol? is het achterhalen van de hints die de makers in het programma stoppen. Deze hints kunnen de identiteit van de mol namelijk onthullen. Het YouTube-kanaal WIDM HINTS zet deze aanwijzingen op een rijtje in korte video’s. Ideaal, zeker als je meedoet met een poule via de Wie is de Mol?-app

3. Kijken: Museo (YouTube Premium)

De film Museo gaat over een beroemde diefstal van artefacten uit het Nationaal Museum van Antropologie in Mexico-Stad. De dieven zijn twee onopvallende jongens uit de buitenwijken. Hoe hebben zij het voor elkaar gekregen? De rechten voor de film zijn gekocht door YouTube. Je hebt dus YouTube Premium nodig om te kijken.

4. Luisteren: IRL (podcast)

In de podcast IRL van Mozilla, worden tech-onderwerpen op een toegankelijke en leuke manier besproken met verschillende experts. Het vierde seizoen is pas begonnen met een nieuwe host: Manoush Zomorodi.

In dit seizoen wordt er onder andere gekeken naar de ethiek van tech en hoe technologie een positieve invloed kan hebben op mensen. Ook oudere afleveringen zijn de moeite waard. Zo heeft de podcast bijvoorbeeld gekeken naar online pestgedrag, gamificatie en de sociale bubbel.

chromecast-tips week 2

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

5. Kijken: Richard Groenendijk – Met de Mantel der Liefde (Videoland)

Als je wil lachen, dan moet je bij deze show van Richard Groenendijk zijn. Het is geen nieuwe show, maar nu wel op Videoland te zien. Ideaal als je het eerder hebt gemist dus. Groenendijk raakt in ‘Met de Mantel der Liefde’ zowel lichte als zware onderwerpen aan, die jaren later nog actueel aanvoelen.

Richard Groenendijk kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van december met onder andere Elseworlds, Lego en de nieuwste Fantastic Beasts-film.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu