De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips week 20: het beste van YouTube, Videoland en Ziggo

Erwin Vogelaar
16 mei 2019, 19:28
3 min leestijd
Chromecast-tips week 20: het beste van YouTube, Videoland en Ziggo

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 19 (2019) onder andere Chernobyl en Snowden.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 20 (2019): Raising Kratos en Chernobyl

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Raising Kratos (YouTube)

PlayStation 4-game God of War was in 2018 één van de beste games van het jaar. Gameheld Kratos werd in een compleet nieuwe omgeving geplaatst en is vader geworden. Dat komt deels doordat de mensen achter de schermen ook ouder zijn geworden en kinderen hebben gekregen. Deze documentaire van Sony zelf geeft een interessant en soms emotioneel kijkje naar hoe deze game is gemaakt.

2. Snowden (Videoland)

Joseph Gordon-Levitt kruipt in deze film in de rol van klokkenluider Edward Snowden. Snowden ontdekte dat de NSA, waar hij werkte, op illegale manier persoonlijke informatie van burgers verzamelde. Deze film is gebaseerd op de boeken over over Snowden, namelijk The Snowden Files en Time of the Octopus.

Snowden kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

3. Jamila Woods – LEGACY! LEGACY! (Spotify)

Zangeres Jamila Woods brengt in haar nieuwe album een ode aan een reeks van haar helden: zwarte artiesten die iets voor haar en de wereld hebben betekent. Eartha Kitt, Miles Davis, Octavia Butler en James Baldwin komen langs. Een flinke legacy om zelf naast te gaan staan, maar Jamila Woods zet met dit album zelf ook iets legendarisch neer.

Vind LEGACY! LEGACY! van Jamila Woods op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

4. Chernobyl HBO (Ziggo)

De meeste mensen weten wel dat er een kernramp heeft plaatsgevonden in Tsjernobyl, door een explosie bij een van de kernreactoren. Maar lang niet iedereen weet hoe dat komt en wat er in de tijd daarna gebeurde. Met name hoe mensen hebben gewerkt om een grotere ramp te voorkomen. Deze indrukwekkende serie van HBO en Sky geeft de antwoorden.

Chernobyl kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze applicatie vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: The Chernobyl Podcast

Als je de serie Chernobyl kijkt, raden we ook aan om de bijbehorende podcast te luisteren. Hierin praat de schrijver van de serie met Peter Sagal van podcast Wait Wait… Don’t Tell Me! over de serie. Met name praten de heren over in hoeverre de gebeurtenissen in de show echt zo zijn gebeurd. Dus als je de geschiedenis belangrijk vindt, moet je deze er wel bij luisteren.

chromecast-tips week 20 2019

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van april 2019 met onder andere Our Planet, Homecoming en Special.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's