Chromecast-tips week 21: het beste van Play Films, YouTube en Spotify

Erwin Vogelaar
22 mei 2019, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 21: het beste van Play Films, YouTube en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 21 (2019) onder andere The Hate U Give en Telltale.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 21 (2019): The Hate U Give en Telltale

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: The Hate U Give (Play Films)

Starr Carter leeft in een arme buurt, maar gaat naar een dure school. Daar probeert ze tussen de witte scholieren zo min mogelijk op te vallen. Totdat ze ziet hoe een vriend vlak voor haar ogen wordt neergeschoten door een politieagent. Door dit onrecht kan ze niet langer stil blijven, hoe gevaarlijk het laten horen van haar stem ook is. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek.

Vind The Hate U Give in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 12,99 euro en huur je voor 4,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Telltale – The Human Stories Behind The Games (YouTube)

De games van Telltale kwamen in een rap tempo uit, met onder andere series van The Walking Dead, Batman en Guardians of the Galaxy. Deze games zijn ook allemaal op Android speelbaar, behalve Game of Thrones. De studio is echter over de kop gegaan, waardoor er geen nieuwe games meer uitkomen. In deze documentaire krijg je een blikje achter de schermen via de mensen die er hebben gewerkt.

3. Luisteren: Carly Rae Jepsen – Dedicated (Spotify)

Wellicht ken je Carly Rae Jepsen nog steeds als het meisje dat Call Me Maybe zong, maar dat doet geen recht aan wat een ster zij nu is geworden. Dedicated is alweer het vierde album van Jepsen, dat weer vol staat met heerlijke popliedjes.

Vind Dedicated van Carly Rae Jepsen op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Buddy (NPO)

Honden kunnen zeer behulpzame beesten zijn, niet enkel om blinde mensen door de wereld te geleiden. In deze documentaire worden zes honden gevolgd die onmisbaar zijn voor hun baasjes. Zo helpt er eentje met onder andere het openen van de koelkast, de ander een veteraan met zijn PTSS en weer een andere hond helpt een jongen met autisme.

chromecast-tips week 21 2019

The Passion kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Rammstein – RAMMSTEIN (Spotify)

Rammstein is terug met een meer experimenteel album dan je mogelijk gewend bent van de Duitse band. Maar ook deze keer staat er weer een waanzinnige collectie nummers voor je klaar, waar de bekende sound duidelijk in terugkeert. Het gelijknamige album is de eerste nieuwe muziek van de band sinds tien jaar, maar het was het wachten waard.

Vind RAMMSTEIN van Rammstein op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van april 2019 met onder andere Our Planet, Homecoming en Special.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu