Chromecast-tips week 21: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
23 mei 2018, 19:24
4 min leestijd
Chromecast-tips week 21: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 21 onder andere Darkest Hour, Bake Off en 13 Reasons Why.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 21: Darkest Hour, Bake Off en 13 Reasons Why

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken:

1. Kijken: Darkest Hour (Play Movies)

Darkest Hour is een biografische film over Wiston Churchill, de Britse premier die actief was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Acteur Gary Oldman is haast onherkenbaar in de hoofdrol. In het duistere uur waar de film over gaat moet Churchill beslissen of hij met Hitler onderhandelt, of de aanval start.

Je vindt Darkest Hour in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is niet te huur, maar enkel te koop voor 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Kijken: Een Man die Ove Heet (Videoland)

Deze film gaat over Ove, een grommende, oudere man die kritiek heeft op alles wat zijn buren doen. Stiekem zit er toch meer achter deze brombeer en ontstaan er vriendschappen met de mensen om hem heen. Een mooie film gebaseerd op een boekhit.

De film Een Man die Ove Heet kijk je via de app van Videoland, waar je wel een abonnement voor nodig hebt. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

→ Download Videoland in Google Play (gratis)

3. Luisteren: 13 Reasons Why (Spotify)

Heb je het tweede seizoen van 13 Reasons Why al uitgekeken? Dan kun je nu luisteren naar de soundtrack op Spotify met alle liedjes die langs zijn gekomen in de afleveringen. Wat je ook van het tweede seizoen vindt, de soundtrack heeft een stapel goede nummers. Natuurlijk staat Selena Gomez op het album, aangezien ze nauw betrokken is bij het maken van de serie. Daarnaast kun je onder andere andere luisteren naar Tears For Fears, Years & Years, Khalid en OneRepublic.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

4. Kijken: Life, Animated (NPO)

Deze mooie documentaire volgt een autistische jongen, wiens ouders dachten dat hij nooit goed zou kunnen communiceren. Tot bleek dat hij kon praten via Disney-films. De documentaire gaat over de kracht van de talloze mooie animatiefilms die Disney heeft gemaakt, maar ook over het openstaan voor mensen die anders denken en communiceren. Kijk wel uit, want na het kijken van deze documentaire wil je direct alle Disney-films gaan kijken. We hebben je gewaarschuwd.

Deze uitzending kijk je via deze link of de NPO Start-app. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

5. Kijken: The Great Australian Bake Off (NPO)

Duurt het te lang tot Heel Holland Bakt weer op tv is? Heb je stiekem ook al alle seizoenen van The Great British Bake Off gezien? Dan is het nu tijd voor de Australische versie van dit heerlijke bakprogramma. Omroep Max start seizoen 2 met een stapel nieuwe thuisbakkers in een bakschuur. Dit seizoen wordt elke werkdag om 11 uur ‘s ochtends uitgezonden, dus het is veel handiger om het ‘s avonds of in het weekend via je Chromecast te kijken.

Deze uitzending kijk je via deze link of de NPO Start-app. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu