De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 22: het beste van Play Films, YouTube en Videoland

Erwin Vogelaar
29 mei 2019, 20:11
3 min leestijd
Chromecast-tips week 22: het beste van Play Films, YouTube en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 22 (2019) onder andere LEGO en Huawei.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 22 (2019): LEGO en Huawei

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Uitgewoond (YouTube)

Een verzorgingstehuis moet sluiten, omdat het niet aan alle regels kan voldoen. Daarom worden de bewoners stuk voor stuk overgeplaatst naar andere locaties. Dat terwijl deze mensen soms al meer dan honderd jaar oud zijn, en dan plots uit hun vertrouwde omgeving en sociale situatie worden gerukt.

Marijke Schonewille besloot om met haar smartphone de situatie te filmen. Dat heeft acht emotionele korte afleveringen tot gevolg, die inzicht geven in de menselijke kant van zo’n gebeurtenis.

2. Kijken: LEGO The Movie 2 (Play Films)

De helden uit de eerste LEGO-film keren terug voor het vervolg. De wereld is in deze film niet meer zo ‘awesome’ als het eerst was. Tot overmaat van ramp komen er ook nog eens aliens op aarde die de vrienden van Emmet ontvoeren. Dan is het aan dit irritant vrolijke LEGO-poppetje om zelf een ruimteschip te bouwen en zijn vrienden te redden. Op naar een nieuw avontuur.

Vind LEGO The Movie 2 in de Play Store via deze link (Nederlands) of deze link (Engels). De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro en is later waarschijnlijk ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store

3. Luisteren: Who’s Afraid of Huawei? (podcast)

De afgelopen weken is er veel te doen geweest om Huawei en Android. Podcast Cyber van Motherboard biedt een heel eigen kijkje bij het Chinese bedrijf. Een journalist van Vice is namelijk uitgenodigd om een bezoekje te brengen, en dat gaat niet zoals verwacht.

Huawei probeert namelijk een perfect bedrijf te tonen, maar ondanks alle voorbereidingen zijn er duidelijke barsten in de show zichtbaar. In deze podcast vertelt de journalist daar op humoristische wijze over.

chromecast-tips week 22 2019

De aflevering vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (2,99 euro)

4. Luisteren: Rocketman (Spotify)

De biopic over Elton John is nu in de bioscoop te zien. In Rocketman speelt Taron Egerton de hoofdrol. In tegenstelling tot Rami Malek in Bohemian Rhapsody zingt de acteur in deze film wel zelf de liedjes. Daarom is de soundtrack, die je onder andere via Spotify luistert, de moeite waard als je de bekende Elton John-muziek eens op een andere manier wil horen.

→ Vind Rocketman op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Kijken: All Together Now (Videoland)

En als je toch in de stemming bent voor leuke muziek, dan is de nieuwe RTL 4-show All Together Now aan te raden. In dit programma treden artiesten op voor een jury van honderd mensen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen van de jury op te laten staan en mee te laten zingen. Leuk aan deze show is dat de nadruk ligt op talent en leuke liedjes, die elkaar in rap tempo opvolgen. Weinig gedoe, veel leuke muziek.

All Together Now kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van april 2019 met onder andere Our Planet, Homecoming en Special.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu