Chromecast-tips week 22: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
2 juni 2018, 14:43
4 min leestijd
Chromecast-tips week 22: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 22 onder andere The Shape of Water, Shawn Mendes en Dissect.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 22: The Shape of Water, Shawn Mendes en Dissect

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken:

1. Kijken: The Shape of Water (Google Play Films)

Wat gebeurt er als een schoonmaker in een geheime basis gevoelens krijgt voor een vismonster? In deze bijzondere film van Guillermo del Toro krijg je het antwoord. The Shape of Water heeft dit jaar maar liefst vier oscars gekregen, voor regie, muziek, design en zelfs beste film. Het is dus niet zomaar een film.

Je vindt The Shape of Water in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is nog niet te huur, maar enkel te koop voor 11,99 euro.

→ Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Chvrches – Love is Dead

Ken je de band Chvrches al? Dan weet je wat je kunt verwachten van dit nieuwe album: fijne liedjes met een herkenbare sound. Love is Dead zit weer vol met lekkere muziek, om bij weg te dromen of bij te dansen. Heb je nog nooit iets van deze band gehoord, dan is dit een goede start.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

3. Kijken: Levenslied (Videoland)

In de Nederlandse serie Levenslied komen mensen met compleet verschillende achtergronden bij elkaar met één doel: zingen. De twee seizoenen gaan voornamelijk over de levens van de zangers en hoe ze elkaar helpen en beïnvloeden, maar natuurlijk ook om de optredens van het koor.

Levendslied kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

→ Download Videoland in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Shawn Mendes – Shawn Mendes (Spotify)

Het derde album van Shawn Mendes is nu te luisteren en het is zijn beste werk tot nu toe. De nu volwassen zanger heeft meer levenservaring, klinkt beter en kiest de juiste mensen om mee samen te werken. Dit album is echt niet alleen de moeite waard voor tienermeisjes.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Dissect (podcast)

Dissect is een fascinerende podcast, waarin muziek compleet uit elkaar wordt getrokken om het vervolgens te analyseren. In de eerste twee seizoenen werden albums van Kendrick Lamar en Kanye West besproken, maar in het huidige seizoen komen de albums van Frank Ocean langs. De afleveringen geven je nieuwe inzichten in nummers die je wellicht al honderden keren hebt gehoord.

chromecast-tips week 22

Nieuwe afleveringen verschijnen eerst via Spotify. De podcast vind je daar via deze link. De podcastafleveringen vind een week later ook in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link en andere podcast-apps.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

→ Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu