Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Chromecast-tips week 24: het beste van Netflix, Videoland en Spotify

Erwin Vogelaar
15 juni 2018, 19:30
4 min leestijd
Chromecast-tips week 24: het beste van Netflix, Videoland en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 24 onder andere Black Panther, Ben Howard en Temptation Island.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 24: Black Panther, Game of Phones en Ben Howard

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken:

1. Kijken: Game of Phones (NPO)

Via onze smartphones zijn we constant onder invloed van gamificatie. We hebben daar eerder over geschreven aan de hand van het boek Superverslavend. Deze documentaire van VPRO toont via verschillende verhalen hoe gamificatie ons in de greep heeft. Van tieners die op Instagram likes scoren, naar een Uber-chauffeur tot bedrijven die inspelen op deze technologie.

Ook gaat de documentaire in op de toegang die je geeft bij het installeren van Android-apps. Al met al een interessant anderhalf uur.

Game of Phones kijk je via de NPO-website of NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

2. Kijken: Black Panther (Play Movies)

Black Panther is één van de meest succesvolle Marvel superheldenfilms. Het is tevens de eerste keer dat Marvel een zwarte superheld in de hoofdrol plaatst. De film gaat over T’Challa, de Blank Panther en koning van het fictieve land Wakanda. Deze verborgen plek in Afrika is het meest technologisch geavanceerde land, omdat deze mensen toegang kregen tot het bijzondere materiaal vibranium. Je weet wel, dat spul waar het schild van Captain America van is gemaakt.

T’Challa’s positie als koning en Black Panther wordt in de film bestreden door een ex-inwoner van Wakanda. Verwacht een hoop actie, humor en fantastische personages.

Vind Black Panther in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film kost 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

3. Luisteren: Ben Howard – Noonday Dream (Spotify)

De prettige stem van Ben Howard klinkt ook zijn nieuwste album weer uitstekend, met mooie en rustige liedjes. Het album voelt iets minder toegankelijk dan zijn vorige werk, maar geef het tijd en je zult deze nieuwe richting steeds meer waarderen. Stuur het album naar je Chromecast (Audio) en laat Howard op de achtergrond zijn ding doen.

Download Spotify in Google Play (gratis)

4. Kijken: Vasten met Gasten (YouTube)

Ismail Ilgün, ook wel bekend als een treitervlogger, gaat in deze vlogserie op pad met mensen tijdens de ramadan. Elke dag stapt Ilgün in de auto om met iemand te praten over vasten, religie en andere zaken. De gasten vasten ook mee, om zo de ervaring te delen. Er staat al een hele serie aan video’s klaar en er komen er nog meer aan. Hieronder vind je de eerste aflevering in de Vasten met Gasten-afspeellijst die je direct naar je Chromecast kunt sturen.

5. Kijken: Temptation Island Vips (Videoland)

Temptation Island Vips is begonnen op Videoland. In tegenstelling tot de andere seizoenen van deze Nederlandse reality-serie, worden in Vips niet alleen nieuwe mensen, maar bekenden verleid op een eiland. Enkele oud-kandidaten keren terug, samen met een paar ‘bekende’ Nederlanders. Het tempo ligt deze keer wat hoger dan normaal met extra veel pulp.

Temptation Island Vips kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu