De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips week 25: Green Book, Schapenheld en Madonna

Erwin Vogelaar
21 juni 2019, 15:33
3 min leestijd
Chromecast-tips week 25: Green Book, Schapenheld en Madonna

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 25 (2019) onder andere Green Book en Madonna.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 25 (2019): Green Book en Madonna

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Green Book (Pathé Thuis)

De film Green Book ging maar liefst met drie Oscars naar huis, waaronder die voor beste film van het jaar en Best Performance by an Actor in a Supporting Role voor Mahershala Ali. De film gaat over een zwarte pianist die door een witte chauffeur van concert naar concert wordt gereden, in het zuidelijke Verenigde Staten van de jaren zestig.

Green Book vind je bij Pathé Thuis via de app.

Download Pathé Thuis in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Schapenheld (NPO)

In de documentaire Schapenheld wordt een schaapherder gevolgd, die gewoon voor zijn schapen wil zorgen. Helaas wordt hij tegengehouden door allerlei regels en wetten. Daar heeft hij zoveel last van, dat zijn simpele leven niet meer vol te houden is. Dit verhaal wordt gecombineerd met prachtige beelden van zijn schapen en de natuur.

Schapenheld kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: IRL – The “Privacy Policy” Policy (podcast)

Elke keer als je een gratis smartphonegame speelt of een andere dienst gebruikt, moet je eerst het privacybeleid accepteren. Natuurlijk doe je dat zonder de tekst te lezen. Deze podcast gaat in op die lange teksten en waar je eventueel op kunt letten. Ook komt het eerste privacybeleid van Google langs van twintig jaar geleden.

chromecast-tips week 25

De aflevering vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

4. Kijken: Euphoria (Ziggo)

In deze nieuwe HBO-serie speelt Zendaya de gekwelde Rue. Vanwege haar mentale problemen, kiest ze voor drugs en alcohol om het vol te houden. Na een overdosis moest ze naar rehab, maar daarna heeft ze geen enkele reden om te stoppen. De serie volgt Rue, maar ook andere leerlingen die worstelen met hun identiteit, seks, drugs en geweld.

https://www.youtube.com/watch?v=vuAzkZIiGxI

Euphoria kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Madonna – Madame X

Door haar optreden tijdens het Eurovisie Songfestival heb je mogelijk niet de meest positieve associaties bij Madonna. Toch is haar nieuwe album Madame X de moeite waard. Dit is niet zoals je de zangeres verwacht en ook zeker niet alle nummers zijn klassiekers. Toch raden we aan een keertje te luisteren. Het is namelijk niet elke dag dat een levende legende nieuwe muziek uitbrengt.

→ Vind Madame X van Madonna op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van april 2019 met onder andere Undercover, Lucifer en The Society.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's