De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 26: deepfakes, leugens en Rusland

Erwin Vogelaar
27 juni 2019, 13:54
3 min leestijd
Chromecast-tips week 26: deepfakes, leugens en Rusland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 26 (2019) deepfakes, leugens en Rusland.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 26: Mary Poppins Returns, Big Little Lies

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Luisteren: Cyber: The Zuckerberg Deepfake Heard Around the World (podcast)

Deepfakes worden steeds realistischer. Met deze technologie worden neppe video’s van mensen gemaakt die haast niet van echt te onderscheiden zijn. Een van de meer recente voorbeelden is een deepfake van Mark Zuckerberg, die vertelt voor welke kwade doeleinden Facebook wordt gebruikt. Bij de meesten zullen dan direct alarmbellen rinkelen, maar niet bij iedereen. In deze interessante aflevering van Cyber wordt nagedacht over de gevolgen van dit soort video’s.

chromecast-tips week 26 2019

De aflevering vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

2. Kijken: Mary Poppins Returns (Play films)

Bovennatuurlijke oppas Mary Poppins is terug en ze is geen dag ouder geworden. Dat is wel anders met de kinderen, die inmiddels zijn opgegroeid en hun eigen volwassen problemen hebben. Mary Poppins komt helpen zoeken naar een oplossing. Emily Blunt pakt in deze film de magische paraplu op en dat doet ze met verve. Ook is er een grote rol voor de talentvolle Lin-Manuel Miranda.

Vind Mary Poppins Returns in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 15,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Big Little Lies seizoen 2 (Ziggo)

De cast van Big Little Lies liegt er niet om. Deze HBO-serie heeft onder andere Nicole Kidman, Meryl Streep, Laura Dern en Reese Witherspoon op de lijst staan. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek en gaat over een groep vrouwen wiens geheimen naar boven komen drijven. Kom voor het acteertalent, blijf voor het verhaal. Het tweede seizoen is nu bezig, met elke week een nieuwe aflevering.

https://www.youtube.com/watch?v=eCWevZV945M

Big Little Lies kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

4. Kijken: Leto (Pathé Thuis)

Wil je eens een hele andere soort film zien, dan kunnen we Leto aanraden. Leto is een Russische musical over de rockwereld van de jaren tachtig. De film speelt zich af in Leningrad, en gaat over de relatie tussen een rockzanger, zijn vrouw en een nieuw talent. Samen proberen ze in Rusland hun muziek aan de man te brengen. Soms met een flinke dosis verrassende fantasie.

Leto vind je bij Pathé Thuis via de app.

Download Pathé Thuis in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Mark Ronson – Late Night Feelings

Britse producent Mark Ronson is alweer toe aan zijn vijfde album. In Late Night Feelings werkt hij onder andere samen met Lykke Li, Miley Cyrus en Alicia Keys. De samenhang tussen de nummers lijkt een beetje te missen, maar dat neemt niet weg dat er een aantal waanzinnige liedjes op staan. Lekker voor een warme avond.

→ Vind Late Night Feeling van Mark Ronson op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van mei 2019 met onder andere Undercover, Lucifer en The Society.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu