De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Chromecast-tips week 28: tijdreizen, vlees en de Hulk

Erwin Vogelaar
12 juli 2019, 19:23
3 min leestijd
Chromecast-tips week 28: tijdreizen, vlees en de Hulk

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 28 (2019): tijdreizen, vlees en de Hulk.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 28: Mirai en Planet Hulk

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Mirai (Play Films)

Mirai is een bijzondere Japanse animatiefilm over tijdreizen. In deze film krijgt de vier jaar oude Kun een nieuw zusje dat al snel veel aandacht krijgt. Zodra hun moeder weer gaat werken, wordt Kun jaloers. Totdat hij in de tuin plots tijdreizigers ontmoet, waaronder zijn zusje als tiener. Samen nemen ze een reis door het verleden van hun familie.

Vind Mirai in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro of huur je voor 3,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Eight Grade (Pathé Thuis)

Kayla is een onzeker dertienjarig meisje dat YouTube-video’s maakt over haar leven. Zo praat ze in de video’s over angst en je onzichtbaar voelen op school. Tevens geeft ze tips om daar wat aan te doen. Zelf vindt ze het echter moeilijk om die tips in de praktijk te brengen. Eight Grade is een mooie en eerlijke film van komiek Bo Burnham.

Eight Grade vind je bij Pathé Thuis via de app.

Download Pathé Thuis in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Vleesverlangen (NPO)

Aan verschillende kanten horen we dat het beter is om minder vlees te eten. Niet alleen voor onze gezondheid, maar voornamelijk omdat de vleesindustrie zeer belastend is voor het milieu. Toch is vlees ook gewoon ontzettend lekker. In Vleesverlangen gaat Marijn Frank op zoek naar argumenten om van haar vleesverslaving af te komen. Zoals naar een koeienslachterij gaan. Helpt dat?

Vleesverlangen kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Planet Hulk (Ziggo Movies & Series)

De Hulk is te gevaarlijk geworden voor de aarde, dus daarom sturen de andere superhelden hem naar de ruimte. Daar belandt de groene held op een andere planeet, waar hij een gladiator wordt. Natuurlijk blijkt hij al snel één van de sterksten te zijn. Dit verhaal, gebaseerd op de gelijknamige comics, is inspiratiebron geweest voor Thor Ragnarok. Het is leuk om dat verhaal eens van een andere kant te zien.

Planet Hulk kijk je via het Movies & Series-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze applicatie vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Mary Queen of Scots (Play Films)

Mary Stuart werd op zestienjarige leeftijd koningin van Frankrijk. Op haar achttiende is ze al weduwe, en men verwacht dat ze gaat hertrouwen. Mary besluit dan terug te keren naar Schotland, waar koningin Elizabeth I inmiddels op de troon zit. Mary Queen of Scots is een mooie film met fantastische rollen van Margot Robbie en Saoirse Ronan.

Vind Mary Queen of Scots in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van juni 2019 met onder andere Black Mirror, Jessica Jones en Dunkirk.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu