De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 28: het beste van Play Films, NPO en Videoland

Erwin Vogelaar
12 juli 2018, 17:04
4 min leestijd
Chromecast-tips week 28: het beste van Play Films, NPO en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 28 onder andere Tomb Raider en Doctor Who.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 28: Tomb Raider, Doctor Who en Tim op de Thee

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Tomb Raider (Play Films)

Alicia Vikander neemt in deze nieuwe Tomb Raider de rol van Lara Croft over. Hiermee lijkt het personage meer op de Lara Croft uit nieuwste delen van de gelijknamige gameserie. Net als de oude Tomb Raider-films moet je geen hoogstaand verhaal of acteerwerk verwachten, maar wel een fijn wegkijkende actiefilm. Hoewel er veel is aangepast vergeleken met de games, vind je als fan van de serie ongetwijfeld ook een hoop herkenning.

Vind Tomb Raider in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. De film kost 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Kijken: Doctor Who seizoen 8 (Ziggo)

In dit seizoen van de Britse science-fiction-serie Doctor Who, is het de beurt aan Peter Capaldi om als twaalfde versie van The Doctor avonturen te beleven terwijl hij door tijd en ruimte reist. Deze twaalfde Doctor moet even op gang komen, maar al snel weet je niet beter. Met in dit seizoen onder andere een hilarische aflevering met Robin Hood, een kijkje naar de jeugd van de Doctor en de terugkeer van een bekende schurk.

Doctor Who kijk je via het Movies & Series-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

3. Kijken: Tim op de Thee (NPO)

In het nieuwe programma Tim op de Thee gaat Tim den Besten op bezoek bij bijzondere mensen. Er is nog maar één aflevering uitgezonden, maar die smaakt direct naar meer. Het is gewoonweg fijne televisie, waarin de spontane presentator optrekt met leuke personen.

chromecast-tips week 28

Tim op de Thee kijk je via de NPO-website of de NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te streamen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kijk je ook in hd-kwaliteit.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Years & Years – Palo Santo (Spotify)

Palo Santo is het tweede album van de Britse band Years & Years. Dit album is niet alleen de moeite waard door de goede muziek, maar ook het thema. Hoewel de dansnummers en de rustige liedjes allemaal waanzinnig klinken, is Palo Santo ook een interessante wereld waarin androids (niet de smartphones) mensen bestuderen, omdat ze meer zoals hen willen zijn.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Kijken: Ronald Goedemondt: Geen Sprake Van (Videoland)

De nieuwste show van cabaretier Ronald Goedemondt is nu te kijken via Videoland. De show is eerder al op NPO uitgezonden, maar nu is het makkelijk om een eigen kijkmoment uit te zoeken. Goedemondt staat bekend om zijn enigszins absurdistische stijl en altijd ijzersterke grappen. Dat is in Geen Sprake Van niet anders.

Geen Sprake Van kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu