De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 29: het beste van Play Films, YouTube en Spotify

Erwin Vogelaar
19 juli 2018, 19:13
3 min leestijd
Chromecast-tips week 29: het beste van Play Films, YouTube en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 29 onder andere Ready Player One en Uncharted.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 29: Ready Player One en Uncharted

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Ready Player One (Play Films)

In Ready Player One is de wereld in zo’n slechte staat, dat de meeste mensen dagelijks ontsnappen naar het virtuele Oasis. Daar kun je zijn en doen wat je wil, terwijl je ervaringspunten opdoet en voorwerpen koopt. Pas wel op dat je niet dood gaat, want dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

In de film overlijdt de bedenker van Oasis, maar vlak daarvoor heeft hij een zoektocht opgezet. De winnaar van deze zoektocht wordt de nieuwe baas van deze virtuele wereld. Hoofdpersonage Wade en zijn vrienden proberen als winnaars uit de bus te komen, om een kwaadaardige organisatie voor te zijn. Het is een leuke film vol verwijzingen naar bekende games, films en meer.

Vind Ready Player One in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. De film kost 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Kijken: Uncharted (YouTube)

Er wordt al lang gesproken over een mogelijk film rond de populaire gameserie Uncharted. Acteur Nathan Fillion wordt vaak genoemd als ideale kandidaat voor de rol van Nathan Drake. Omdat het daadwerkelijke project maar niet van de grond komt, heeft Fillion een fanfilm opgenomen van een kwartier waarin hij eindelijk de grappige avonturier speelt. De film is zeer de moeite waard als je ooit deze games hebt gespeeld.

Download YouTube in Google Play (gratis)

3. Kijken: North Sea Jazz Festival (NPO)

Het jaarlijkse North Sea Jazz Festival is altijd weer genieten. Kon je er niet bij zijn? Geen nood, want via NPO zijn alle optreden gewoon terug te kijken. Zo vind je onder andere The Roots, Usher, Jamie Lidell, Typhoon en nog vele anderen in deze lijst op de NPO-website.

chromecast-tips week 29

De North Sea Jazz Festival-video’s kijk je ook via de NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play store vindt.

Download NPO STart in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Dirty Projectors – Lamp Lit Prose (Spotify)

Luister je liever muziek dan dat je er naar kijkt? Dan kunnen we het nieuwe album van Dirty Projectors aanraden. Vol met experimentele geluiden en onverwachte wendingen, is Lamp Lit Prose ook gewoon een fijn album voor de zomer.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Kijken: Grandmother’s Gold (YouTube)

Is het nu al tijd voor kerstfilms? Jazeker! Brian Jordan Alvarez staat onder andere bekend om zijn hilarische korte YouTube-filmpjes, maar afgelopen week gooide hij zonder aankondiging zomaar een hele film online. Het is een vreemde, maar ook hele grappige film waarin de stroom en het internet uitvalt en een groep vrienden op zoek gaat naar goud.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu