Chromecast-tips week 30: doppelgängers, priesters en een cadeau

Erwin Vogelaar
25 juli 2019, 19:30
4 min leestijd
Chromecast-tips week 30: doppelgängers, priesters en een cadeau

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 30 (2019): doppelgängers, priesters en een cadeau.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 30 (2019): doppelgängers en cadeau’s

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Us (Google Play Films)

In Us ontmoet een gezin op vakantie plots andere versies van zichzelf. Deze doppelgängers hebben hetzelfde gezicht, maar praten anders, kleden zich anders en hebben gouden scharen bij zich als wapens. Dat resulteert in een razend spannende film waardoor je constant op het puntje van je stoel zit.

Vind Us in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro of huur je voor 5,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: The Lion King: The Gift (Spotify)

Naast de The Lion King-soundtrack is er ook een album vol muziek geïnspireerd door de film. The Gift is een project van Beyoncé, die ook al op de soundtrack te horen is en de stem van Nala inspreekt. Dit album is een stuk interessanter dan de soundtrack, met waanzinnige liedjes waarin de zangeres onder andere haar dochter leert om trots te zijn op wie ze is. Echt een cadeautje.

Vind The Lion King: The Gift op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Fleabag seizoen 2 (Prime Video)

Prime Video van Amazon heeft sindskort Chromecast-ondersteuning. Daarom lichten we in deze edities van de Chromecast-tips ook iets oudere series uit die je mogelijk hebt gemist. Zo is het tweede seizoen van Fleabag nu te kijken en dat is zeer de moeite waard.

Deze serie gaat over een jonge vrouw wiens leven een rotzooitje is. Zelf ziet ze er gelukkig nog de humor van in. Dit tweede seizoen introduceert een heerlijke, onmogelijke love interest, en krikt de kwaliteit aan alle kanten nog een stuk omhoog.

Beide seizoenen van Fleabag kijk je via de Amazon Prime Video-app die je via onderstaande link downloadt.

Download Amazon Prime Video in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: Bellingcat: MH17 (podcast)

Bellingcat is een onafhankelijk onderzoekplatform, dat onder andere onderzoek heeft gedaan naar het neerhalen van vliegtuig MH17 waarbij 193 Nederlanders om het leven zijn gekomen. Nu duikt Bellingcat vijf jaar later weer in het materiaal met een zesdelige podcast.

In de eerste aflevering hoor je onder andere van journalisten die op de plek zijn geweest waar het vliegtuig is neergestort, maar ook hoe het in de periode daarvoor was in Oekraïne. Let op: de beschrijvingen in deze podcast zijn vrij grafisch.

chromecast-tips week 30 2019

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (2,99 euro)

5. Kijken: Shazam! (Play Films)

Het is tijd voor een hele andere soort superheldenfilm. In Shazam! maak je kennis met een jongen van 14 jaar, die kan veranderen in een volwassen superheld als hij het woord ‘Shazam!’ roept. Nu moet hij er alleen nog achter zien te komen welke superkrachten hij allemaal heeft. Daar krijgt hij niet veel tijd voor, want een slechterik staat klaar om hem het leven zuur te maken.

Vind Shazam! in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 14,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van juni 2019 met onder andere Black Mirror, Jessica Jones en Dunkirk.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu