Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Chromecast-tips week 32: het beste van Videoland, NPO en Play Films

Erwin Vogelaar
8 augustus 2018, 21:12
4 min leestijd
Chromecast-tips week 32: het beste van Videoland, NPO en Play Films

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 32 onder andere The Wire, Believer en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 32: The Wire en Believer

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: The Wire (Videoland)

Wat is de beste serie aller tijden? Voor velen zal het antwoord op deze vraag The Wire zijn. Deze HBO-serie van David Simon gaat over de politie en de straten van Baltimore, met een nadruk op drugshandel. Elk seizoen legt Simon de nadruk op een nieuwe kant van deze wereld, zoals een haven en de media. De serie laat op een unieke en realistische manier het leven op de straten van Baltimore zien. The Wire is uitstekend geschreven, geacteerd en gefilmd en iedereen moet het eigenlijk wel eens gezien hebben. Dat kan nu op Videoland.

The Wire kijk je via de Videoland-app. De app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

2. Kijken: Believer (NPO Start Plus)

In deze HBO-documentaire zoekt de zanger van populaire band Imagine Dragons naar een manier waarop hij de acceptatie van lhbtq-ers binnen kerken kan bevorderen. Stevens is zelf een mormoon, dus lid van een kerk die duidelijk moeite heeft met zijn diverse leden. De zanger besluit een festival te organiseren om een positieve boodschap te leveren. De documentaire is in Nederland uitgezonden door de EO en te zien met een NPO Start Plus-abonnement.

Believer kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO STart in Google Play (gratis)

3. Kijken: Zomergasten – Louis van Gaal (NPO)

Een nieuwe serie Zomergasten is in volle gang. Inmiddels zijn er twee afleveringen uitgezonden, met een nieuwe presentatrice en natuurlijk weer een nieuwe serie gasten. In de tweede aflevering schuift Louis van Gaal aan tafel. Het lange gesprek verloopt een beetje moeizaam, maar zodra Louis vertelt over onder andere zijn huwelijken en kinderen laat hij een nieuwe kant van zichzelf zien.

Leuk is dat de afleveringen van Zomergasten dit jaar ook als podcast te beluisteren zijn. Daardoor krijg je alles uit het gesprek mee, terwijl je niet uren naar de televisie hoeft te starten. Of je kijkt de versie van vijf minuten.

Zomergasten kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO STart in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Anoniem Intiem (podcast)

Je hoort er wel eens over in het nieuws: mannenontmoetingsplaatsen. Daar komen mannen in de natuur samen voor seksueel contact. Onderzoeksjournalisten Maarten Dallinga heeft voor Omroep Gelderland maandenlang onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Hij spreekt bezoekers, omwonenden, handhavers en meer. Verslag doet hij in deze vijfdelige podcast, getiteld: Anoniem Intiem.

chromecast-tips week 32

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

5. Kijken: Rampage (Play Films)

Hier en daar verschijnen er films gebaseerd op games. De een is logisch, zoals het al filmische Tomb Raider. Andere games koppel je niet zo snel met een bioscoopervaring. Dat is bijvoorbeeld het geval met de oude game Rampage, waarin monsters flats beklimmen. De film is niet veel meer dan hele grote monsters die chaos aanrichten en Dwayne ‘The Rock’ Johnson die er tussendoor rent, maar soms heb je ook niet veel meer nodig.

Vind Rampage in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film kost 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu