Chromecast-tips week 33: denken aan Holland via 5G

Erwin Vogelaar
14 augustus 2019, 20:11
3 min leestijd
Chromecast-tips week 33: denken aan Holland via 5G

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 33 (2019): Bon Iver, 5G en Batman.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 33 (2019): 5G en Bon Iver

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Luisteren: IRL – The 5G Privilage (podcast)

5G komt er aan. Hoewel we in Nederland nog even geduld moeten hebben, zijn er steeds meer plekken op de wereld waar deze moderne technologie wordt geïntroduceerd. Deze interessante aflevering van podcast IRL kijkt niet alleen naar de voordelen van 5G, maar ook de nadelen waar niet zo vaak over worden gepraat. Zoals de kloof tussen mensen die straks wel en niet 5G hebben.

chromecast-tips week 33 2019

De aflevering vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (2,99 euro)

2. Kijken: Denkend aan Holland (NPO)

Bij de programma’s van Omroep Max denk je al snel dat het toppunt van kneuterigheid is bereikt, maar dan komt er toch weer een nieuw concept dat er een schepje bovenop doet. In Denkend aan Holland varen André van Duin en Janny van der Heijden (Heel Holland Bakt) in bootjes door de rivieren van Nederland. Meer is het niet, maar soms heb je ook niet meer nodig.

Pisnnicht: the Movie kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

3. Luisteren: Bon Iver – i,i (Spotify)

Bon Iver is terug met een vierde album. De band weet zijn geluid telkens weer compleet te vernieuwen, zonder dat je als luisteraar vergeet waar je naar luistert. Dat komt voornamelijk door de zang van frontman Justin Vernon. Met i,i resulteert dat in een knap album dat zowel fijn op de achtergrond draait, als de complexiteit heeft voor intense luistersessies.

Vind i,i van Bon Iver op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Gordon Ramsey: Uncharted (Ziggo)

De meeste mensen kennen Gordon Ramsey als de vloekende kok die tegen kandidaten van kookwedstrijden roept dat hun vlees nog rauw is. In Uncharted leer je Ramsey echter van een andere kant kennen. Hij reist naar verschillende uithoeken van de wereld om mensen te ontmoeten en gerechten te maken. Dat klinkt makkelijker dan het is, want de kok staat wat lastige opdrachten te wachten.

Gordon Ramsey: Uncharted kijk je On Demand bij Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze applicatie vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Batman: Hush (Play Films)

Batman: Hush is een animatiefilm gebaseerd op de gelijknamige comics. In dit verhaal zorgt de nieuwe schurk Hush voor chaos in Gotham. Zo weet hij Poison Ivy de controle over Superman te laten nemen, en brengt hij Batman ten val. Een tof Batman-verhaal als je de comics nog niet hebt gelezen.

Batman: Hush in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro en is voor 3,99 euro te huren.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van juli 2019 met onder andere Stranger Things, Orange is the New Black en Queer Eye.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu