De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 33: het beste van Videoland, Spotify en NPO

Erwin Vogelaar
15 augustus 2018, 19:30
4 min leestijd
Chromecast-tips week 33: het beste van Videoland, Spotify en NPO

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 33 onder andere Nicki Minaj, Lady Bird en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 33: Nicki Minaj en Lady Bird

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Zomergasten – Marleen Stikker (NPO)

In de derde aflevering van het nieuwste seizoen Zomergasten schuift internetpionier Marleen Stikker aan. In haar avondvullende programma staat de relatie tussen mens en technologie centraal. Onder andere is er een rol voor onze online privacy, de zelfrijdende auto’s van Google en de Fairphone. Al met al een mooie drie uur.

Vergeet ook niet dat je de afleveringen van Zomergasten tegenwoordig kunt terugluisteren als podcast, al staat op het moment van schrijven de nieuwste aflevering nog niet online. Je kunt ook de versie van vijf minuten bekijken:

Zomergasten kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO STart in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Nicki Minaj – Queen (Spotify)

Het vierde album van Nicki Minaj is nu te luisteren. Het is een flinke productie, want de artiest heeft maar liefst 19 nummers nodig. Toch gaat het album niet snel vervelen. Minaj werkt onder andere samen Ariana Grande, Lil Wayne, Future, Eminem en The Weeknd.

Download Spotify in Google Play (gratis)

3. Kijken: Lady Bird (Play Films)

In de mooie film Lady Bird droomt een meisje dat opgroeit in een klein stadje van meer. Ze wil naar New York en iets betekenen. Haar gezin is arm, maar daar probeert ze zich niet door tegen te laten houden. Lady Bird is een film die een klein stukje laat zien uit het leven van een tiener, dat herkenbaar en fijn is, met in de hoofdrol Saoirse Ronan.

Vind Lady Bird in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro en huur je voor 3,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

4. Kijken: De zinloze moord op cameraman Stan Storimans

RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans kwam tien jaar geleden om het leven door een raketinslag. In deze documentaire wordt er teruggekeken. Zowel zijn collega’s als familie komen aan het woord om zowel te praten over die dag, als om te kijken hoe het nu met ze gaat. De documentaire werd op RTL uitgezonden met een flink reclameblok, maar via Videoland word je niet gestoord.

chromecast-tips week 33

De documentaire kijk je via de Videoland-app. De app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Ghibliotheque

Enkele van de beste animatiefilms ooit gemaakt komen van het Japanse Studio Ghibli. Films als My Neighbour Totoro, Princess Mononoke, Spirited Away en Howl’s Moving Castle behoren tot de klassiekers. In deze podcast van Film4 praten de hosts elke aflevering over een andere Ghibli-film. Eén van de hosts heeft alle films gezien, terwijl de ander ze nog nooit heeft gecheckt. Samen nemen ze, soms met een gast, een reis door deze magische verhalen.

chromecast-tips week 33

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu