Chromecast-tips week 34: het beste van Play Films, NPO en Spotify

Erwin Vogelaar
22 augustus 2018, 20:33
4 min leestijd
Chromecast-tips week 34: het beste van Play Films, NPO en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 34 onder andere Avengers: Infinity War, Ariana Grande en meer.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 34: Infinity War en Ariana Grande

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Avengers: Infinity War (Play Films)

Eindelijk neemt superschurk Thanos het heft in eigen hand. Hij gaat naar aarde om de laatste Infinity Stones te verzamelen. Met alle vijf stenen kan hij namelijk verschrikkelijke dingen doen. Het is aan alle Avengers om daar een stokje voor te steken. Vergeleken met de vorige Avengers-films, duiken nu onder andere Doctor Strange, de Guardians of the Galaxy en de cast uit Black Panther op.

Toch hebben de makers het voor elkaar gekregen om met al deze helden en chaos een leuke film te maken. Voor liefhebber van superheldenfilms is dit de ultieme kijktip. Wel verwachten de makers dat je de vorige films al hebt gezien, want er is echt geen tijd om de helden te introduceren of uit te leggen wat hun krachten zijn.

Vind Marvel Avengers: Infinity War in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Ariana Grande – Sweetener (Spotify)

Het langverwachte nieuwe album van Ariana Grande is eindelijk beschikbaar. Na de waanzinnige singles No Tears Left to Cry en God is a Woman, is de rest van het album helaas niet consequent zo sterk. Toch staan er een aantal uitstekende liedjes op, waarin de zangeres onder andere samenwerkt met Pharrell Williams, Nicki Minaj en Missy Elliot.

Download Spotify in Google Play (gratis)

3. Kijken: Library of Things (NPO)

Van de Nederlandse Filmacademie komt deze aandoenlijke, korte animatiefilm. Library of Things gaat over bibliothecaresse Marijke, die in alle rust de boeken met haar verouderde computer scant. Totdat er een foutmelding verschijnt en er een mysterieuze figuur in de bibliotheek stapt. Plots krijgt Marijke toegang tot de wereld achter de boeken. Het is een indrukwekkend stukje animatie.

chromecast-tips week 34

Library of Things kijk je op de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO STart in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Jason Mraz – Know (Spotify)

Jason Mraz heeft een tijdje op Broadway gestaan, maar nu is de zanger weer terug met een album. Know is zoals je verwacht van Mraz: een combinatie van fijne, vrolijke liedjes en wat meer rustige nummers met een boodschap. Hoogtepunten van Know zijn ongetwijfeld de single Know it All en het extreem aanstekelijke Unlonely, maar de rest is ook de moeite waard.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Isle of Dogs (Play Films)

Isle of Dogs is de nieuwste stop-motionfilm van regisseur Wes Anderson in de stijl van Fantastic Mr. Fox. De film gaat gaat over de 12-jarige Atari Kobayashi die op zoek gaat naar zijn hond Spots. Zijn hond is namelijk naar een afvaleiland gestuurd, samen met alle andere Japanse honden. Daar maakt Kobayashi nieuwe vrienden en samen gaan ze op avontuur.

Vind Isle of Dogs in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu