Chromecast-tips week 36: Pokémon en pinguïns als goede buren

Erwin Vogelaar
6 september 2019, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 36: Pokémon en pinguïns als goede buren

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 36 (2019): Detective Pikachu, Lana Del Rey en Tool.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 36 (2019): Pikachu en Lana Del Rey

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Pokémon: Detective Pikachu (Play Films)

“Pika! Pika!”. Normaal is dat het enige wat de schattige Pikachu kan zeggen, aangevuld door een “Chuuu!” hier en daar. Maar in de film Detective Pikachu kan de Pokémon plots praten. Nou ja, alleen Pokémon-trainer Tim Goodman kan hem verstaan.

Dit onwaarschijnlijke duo werkt samen om de verdwijning van Harry Goodman te onderzoeken. Harry is de vader van Tim en de oude partner van Pikachu. Al snel blijkt het verhaal echter veel groter te zijn. Het resultaat is een leuke film vol met je favoriete Pokémon.

Vind Pokémon: Detective Pikachu in de Play Store via deze link (Nederlands) of deze link (Engels). De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 12,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell! (Spotify)

Het is nog maar september, maar het nieuwe album van Lana Del Rey is zonder twijfel één van de beste albums van het jaar. De zangeres staat bekend om haar dromerige liedjes en daar wijkt ze in haar zesde album niet van af. Wel is dit de meest consistent goede verzameling nummers die ze heeft uitgebracht. Mijmerend over een wereld die op instorten staat.

Vind Norman Fucking Rockwell! van Lana Del Rey op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

3. Kijken: March of the Penguins 2 (NPO)

Hoera, de winter is in aantocht! Om alvast in de stemming te komen, kun je nu naar March of the Penguins 2 kijken. Deze keer staat een jonge pinguïn centraal. Deze vogel moet een lange reis maken door Antarctica en komt daar allerlei gevaren tegen. Trek je winterjas maar alvast aan, want het is rillen geblazen.

March of the Penguins 2 kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: Luisteren Tool – Fear Inoculum (Spotify)

Is Lana Del Rey niet je ding? Misschien kun je dan je dosis nieuwe muziek krijgen bij Tool. Het heeft dertien jaar geduurd, maar de band heeft eindelijk een nieuw album. Dit was het wachten meer dan waard, want Fear Inoculum heeft alles wat je van een Tool-album zou willen. Een reis van 87 minuten vol gelaagde nummers die elke keer als je ze hoort beter worden.

Vind Fearr Inoculum van Tool op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Goede Buren (Pathé Thuis)

Wilma en Ada trekken door de buurt, om op bezoek te gaan bij alleenstaande oudere mensen. Ze hebben een vragenlijst in handen, om onderzoek te doen naar sociaal isolement. De aanleiding daarvoor is Bep de Bruin, die in het centrum van Rotterdam in haar woning is overleden, maar pas tien jaar later is gevonden. Het resultaat is een hele mooie, emotionele documentaire over eenzaamheid.

Goede Buren vind je in de Pathé Thuis-app via onderstaande link.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van augustus 2019 met onder andere Spider-Man: Into the Spiderverse, Mindhunter en Hereditary.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu