De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips week 37: het beste van Play Films, NPO en Videoland

Erwin Vogelaar
13 september 2018, 17:00
4 min leestijd
Chromecast-tips week 37: het beste van Play Films, NPO en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 37 onder andere A Quiet Place en Expeditie Robinson.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 37: A Quiet Place en Expeditie Robinson

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: A Quiet Place (Play Films)

In A Quiet Place vallen monsters aan bij elk geluid dat er wordt gemaakt. Om te overleven mogen mensen dus niet meer praten, niets laten vallen enzovoort. In deze omstandigheden probeert een gezin gewoonweg te bestaan. Dat resulteert in een stille en hele spannende film. Leuk detail is dat de film geregisseerd is door John Krasinski (Jim uit The Office) en hij ook de hoofdrol speelt. Emily Blunt speelt zijn vrouw in de film, terwijl het duo ook in het echt is getrouwd.

Vind A Quiet Place in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Kijken: Ik Vertrek – Hand en Karin, Bonaire 2 (NPO)

Het programma Ik Vertrek is elke keer weer genieten. Een stelletje uit Nederland probeert een leven in het buitenland op te bouwen en dat gaat bijna altijd fout. Een tijdje terug werd er een uitzonderlijk goede aflevering uitgezonden over een stel dat naar Bonaire ging om een minigolfbaan op te richten. Daar is nu het vervolg van te zien en weer is het genieten geblazen. Hun huis staat op het land van iemand anders, ze hebben geen water en het schip van Jack Sparrow moet worden verhuisd.

Ik Vertrek kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO STart in Google Play (gratis)

Spiritualized – And Nothing Hurt (Spotify)

Het nieuwe album van Spiritualized is te beluisteren via Spotify. And Nothing Hurt is alweer het achtste album onder deze naam door de talentvolle Jason Pierce. Hoewel het album klinkt alsof er een band achter zit, is niets van de muziek met meerdere mensen tegelijk opgenomen. Pierce heeft de nummers praktisch helemaal alleen laag voor laag gecreëerd. Nog niet eerder naar Spiritualized geluisterd? Dan is dit een uitstekend album om in te stappen.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Kijken: Expeditie Robinson 2018 (Videoland)

Expeditie Robinson is weer begonnen. Een groep mensen wordt op een eiland gedumpt waar ze in barre, maar ook tropische omstandigheden samen moeten leven en opdrachten uitvoeren. Iedere week wordt er iemand weggestemd. Met dit jaar onder andere Famke Louise, Jody Bernal en Toine van Peperstraten. Ook doet er een groepje onbekende mensen mee die strijdt tegen de BN’ers.

Videoland kijk je via de Videoland-app. De app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

Kijken: The Trixie & Katya Show seizoen 1 (Ziggo)

Ben je bekend met RuPaul’s Drag Race? Dan ken je de dragqueens Trixie Mattel en Katya vast wel. Lange tijd heeft dit komische duo een maffe YouTube-show gehad waarin ze op hun eigen manier onderwerpen bespreken. Toen verhuisde het tweetal naar de zender Viceland, waar de show wat meer budget kreeg. Het eerste seizoen van die show is nu te zien via Ziggo.

The Trixie & Katya Show kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's