Chromecast-tips week 38: aandacht voor de geest in de fles

Erwin Vogelaar
19 september 2019, 19:21
4 min leestijd
Chromecast-tips week 38: aandacht voor de geest in de fles

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 38 (2019): John Wick 3, TMI: Aandacht en Aladdin.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 38 (2019): John Wick 3 en Aladdin

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: John Wick 3: Parabellum (Play Films)

De nimmer ouder wordende Keanu Reeves is de vriendelijkste man op aarde, maar dat kun je niet van zijn personage John Wick zeggen. In het derde deel van deze zeer stijlvolle actieserie, heeft Wick een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd staan. Dat betekent dat huurmoordenaars hem op elke hoek staan op te wachten. Hoe hij overleefd? Niet door zich te verstoppen natuurlijk.

John Wick 3 vind in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Kijken: TMI: Aandacht (YouTube)

Omroep PowNed heeft een verrassende vijfdelige documentaireserie gemaakt over aandacht. Als smartphonegebruikers wordt onze aandacht constant door allerlei apps getrokken: appjes, sociale media, games, YouTube, Netflix enzvoort. Too much information dus. Waarom gebeurt dit en wat doet dat met ons? Met deze serie leer je op een vermakelijke manier iets meer over je brein. De eerste aflevering kijk je hieronder. De rest vind je in deze playlist.

3. Kijken: Aladdin (Play Films)

Disney brengt al zijn klassiekers in een rap tempo opnieuw uit. Nu niet meer als tekenfilm, maar met echte acteurs die het verhaal voor een nieuwe generatie vertolken. Dat is ook met Aladdin het geval: het verhaal over een jonge dief, die verliefd wordt op een prachtige, maar onbereikbare prinses. Zodra hij een geest in een fles tegenkomt, krijgt Aladdin drie wensen om dichter bij haar te komen. Deze remake haalt het niet bij de kwaliteit van de originele tekenfilm, maar biedt toch een erg vermakelijke frisse blik op dit bekende verhaal.

Aladdin vind in de Play Store via deze link (Engels) en deze link (Nederlands). De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro en is op een later moment ook te huur.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Grenslanders (NPO)

Als je eens een boeiende serie uit de Benelux wil kijken, dan moet je bij Grenslanders zijn. In deze thriller wordt er op de grens tussen Nederland en België een plezierjacht ontdekt vol kogelgaten en met bloed. Ook wordt er een dolend meisje gevonden. Het is aan de Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel en de Antwerpse psychiater Bert Dewulf om samen te werken en er achter te komen wat er is gebeurd. De makers van de serie hebben zich overduidelijk laten inspireren door het uitstekende The Bridge. De kwaliteit van die serie wordt niet gehaald, maar toch is Grenslanders meer dan de moeite waard.

Grenslanders kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Charli XCX (Spotify)

Charli XCX heeft de afgelopen periode veel liedjes laten horen waarin ze samenwerkt met andere artiesten. Denk aan Lizzo, Troye Sivan en Christine and the Queens. Nu is eindelijk het album uit waar al deze nummers op staan, gecombineerd met een hele reeks aan solo liedjes. Het resultaat is een heerlijk album waar Charli’s talent vanaf spat.

Vind Charli van Charli XCX op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van augustus 2019 met onder andere Spider-Man: Into the Spiderverse, Mindhunter en Hereditary.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu