Chromecast-tips week 4: het beste van YouTube, Spotify en Ziggo

Erwin Vogelaar
24 januari 2019, 13:45
3 min leestijd
Chromecast-tips week 4: het beste van YouTube, Spotify en Ziggo

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 4 (2019) onder andere Wayne, James Blake en True Detective.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 4: James Blake en Wayne

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Rambam: Influencers

Op Instagram zijn de populairste accounts influencers. Mensen die hun bekendheid gebruiken om geld te verdienen, bijvoorbeeld via het promoten van producten. Maar is iedereen zich daar wel bewust van? Met name kinderen zijn namelijk makkelijk te beïnvloeden. Het programma Rambam bestudeert dit fenomeen.

chromecast-tips week 4

Rambam kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: James Blake – Assume Form

James Blake is wellicht voornamelijk bekend door de artiesten waarmee hij samenwerkt, zoals Beyoncé, Kanye West en Jay-Z. Toch zijn de hoogtepunten van zijn carrière zijn eigen albums. Dat is met het nieuwe album Assume Form niet anders. De mooie, rustige nummers glijden stuk voor stuk soepel je oren binnen en blijven daar lang hangen.

Vind Assume Form van James Blake op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Wayne (YouTube Premium)

De nieuwe YouTube Original-serie Wayne heeft niets met Batman te maken. Wayne is een jongen met een zieke vader die zich door niemand laat tegenhouden. Zodra de auto van zijn vader gestolen blijkt te zijn, gaat hij met zijn nieuwe vriendinnetje op pad om de wagen terug te krijgen. Wayne komt van de schrijvers van Deadpool, dus verwacht een hoop geweld. De eerste aflevering kijk je gratis.

4. Kijken: True Detective seizoen 3 (Ziggo)

De waanzinnige HBO-serie True Detective is aan zijn derde seizoen toe. Elk seizoen wordt een andere zaak belicht en krijgen andere acteurs de hoofdrol. In seizoen 3 neemt Mahershala Ali de rol aan van Wayne Hays, een politiedetective uit Arkansas. Het mysterie waar dit seizoen over gaat speelt zich in drie verschillende periodes af.

https://www.youtube.com/watch?v=btoZfxs0pE0

True Detective kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: Podcast: Ongesigneerd: De treincoupé

In de podcast Ongesigneerd wordt onopvallend design gesproken. Bijvoorbeeld de stoeptegel of de bekend lantarenpaal. In deze nieuwste aflevering duiken Tjitske Mussche en Laura Stek in de treincoupé. Ontwerpers proberen de trein zo comfortabel mogelijk te maken en dat valt niet mee.

chromecast-tips week 4

De aflevering vind je via de officiële website van de VPRO en in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van december met onder andere Elseworlds, Lego en de nieuwste Fantastic Beasts-film.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu