De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 40: Nieuwe The Beatles-opnames en een make-over

Erwin Vogelaar
6 oktober 2019, 13:34
3 min leestijd
Chromecast-tips week 40: Nieuwe The Beatles-opnames en een make-over

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 40 (2019):  This American Life, Cut en The Deuce.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 40 (2019): Cut en The Deuce

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Luisteren: This American Life – Burn it Down (podcast)

This American Life is één van de meest bekende en langstlopende podcasts, vol fantastisch geproduceerde verhalen. Doorgaans gaan deze verhalen, zoals de titel al verklapt, over mensen in de Verenigde Staten. Niet deze aflevering. Deze keer wordt een brandweerstation in Amsterdam gevolgd.

Daar doet baas Leen Schaap zijn best om de werkomgeving minder racistisch en seksistisch te maken. Dat zorgt voor een bijzonder interessante reportage. Als bonus krijg je er nog een leuk verhaaltje bij over iemand die het De Sims-huis van haar moeder verwoest.

chromecast-tips week 40 2019

De aflevering van This American Life vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (gratis)

2. Kijken: Cut (YouTube)

YouTube-kanaal Cut weet altijd te vermaken. Dat doet het kanaal met verschillende vaste formats. Zo is er Fear Pong, waarin mensen balletjes in bierbekers proberen te gooien en allerlei komische uitdagingen moeten doen.

Of er worden mensen op een rij gezet, waarna iemand anders moet raden hoeveel ze allemaal verdienen. Nieuw is de serie Rebrand Me, waarin iemand een make-over krijgt alsof diegene een bedrijf is. Met een logo, tagline en eigen muziek.

3. Kijken: The Deuce seizoen 3 (Ziggo)

HBO-serie The Deuce is terug voor een derde en tevens laatste seizoen. Hoewel deze serie absoluut niet dezelfde buzz krijgt als de andere hitseries van HBO, is dat niet terecht. De kwaliteit is namelijk heel erg hoog.

In dit seizoen belanden de personages in 1985. Met elk nieuw tijdperk verandert niet alleen New York, maar ook de manier waarop porno wordt gemaakt en geconsumeerd. The Deuce kan als geen andere serie de subtiele en minder subtiele veranderingen in de stad weergeven.

The Deuce kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: The Beatles – Abbey Road (Super Deluxe Edition) (Spotify)

Er blijft maar nieuw materiaal van The Beatles opduiken. In deze speciale nieuwe editie van het album Abbey Road, is de muziek opnieuw gemixt en zijn er tevens opnames te horen die nog nooit eerder zijn uitgebracht. Daardoor bevat deze Super Deluxe Edition maar liefst veertig nummers. Waaronder natuurlijk klassiekers zoals Come Together en Here Comes the Sun.

Vind Abbey Road (Super Deluxe Edition) van The Beatles op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Transparent: Musical Finale (Amazon Prime Video)

De bijzondere serie Transparent is afgerond met een film. Niet zomaar een film, maar een musical. Door de aantijgingen tegenover acteur Jeffrey Tambor, hebben de makers besloten om zijn personage Maura om te brengen.

Toch speelt ze nog een grote rol, want de rest van de familie neemt op hun compleet eigen manier afscheid. Dat resulteert in een slordige, maar toch ook prettige afsluiter van een unieke show.

De finale en alle vorige seizoenen van Transparent kijk je via de Amazon Prime Video-app die je via onderstaande link downloadt.

Download Amazon Prime Video in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu