De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 41: Alzheimer, Tolkien en de lingerie van Rihanna

Erwin Vogelaar
11 oktober 2019, 19:27
3 min leestijd
Chromecast-tips week 41: Alzheimer, Tolkien en de lingerie van Rihanna

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 41 (2019): Tolkien, Dermot Kennedy en Rihanna.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 41 (2019): Tolkien en Rihanna

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Tolkien (Play Films)

We kennen allemaal de verhalen van The Hobbit en The Lord of the Rings, maar ken je ook het verhaal van de bedenker? In deze film speelt Nicholas Hoult de rol van J.R.R. Tolkien, het brein achter Midden Aarde. Het is geen film om te kijken als je een spannend verhaal wil, maar wel een leuke manier om meer te leren over het leven van deze schrijver.

Tolkien vind in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 12,99 euro of huur je voor 4,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Herinneringen voor het leven (NPO)

Met de ziekte van Alzheimer verliest iemand langzaam zichzelf. Dat is heftig voor degene die het heeft, maar ook voor mensen er omheen. In dit programma is er aandacht voor deze ziekte. Via verhalen van mensen met Alzheimer en familie die voor hen zorgt, maar ook een deskundige van Alzheimer Nederland, die vertelt over wat er precies in de hersenen gebeurt met Alzheimer en wat er aan onderzoek wordt gedaan.

Herinneringen voor het leven kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Het zal mij een zorg zijn (YouTube)

Deze mooie serie op YouTube laat een hele andere kant van mensen met dementie zien. Thijs en Joep van het het YouTube-kanaal Frits hielpen afgelopen zomer mee op een zorgboerderij voor mensen met de ziekte van Alzheimer.

Daarmee laten de heren een vrolijke kant van deze ziekte zien. Want als er veel dingen wegvallen, blijft er soms juist veel positiviteit over. Het mooiste voorbeeld daarvan is deze aflevering met Will, een vrouw die altijd lacht.

4. Luisteren: Dermot Kennedy – Without Fear (Spotify)

Dermot Kennedy werkt al een tijdje hard aan zijn carrière en nu is zijn eerste album uit. De zanger uit Dublin valt direct op door zijn prettige stem, maar ook de prachtige liedjes. Kennedy werd onder andere bekend doordat zijn nummers in Discover Weekly van Spotify verschenen. Volg je de zanger daardoor al langer, dan zul je veel liedjes van het album herkennen. Is het nog nieuw voor je, dan is Without Fear een fantastische kennismaking.

Vind Without Fear van Dermot Kennedy op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Savage X Fenty Show (Prime Video)

Fans van Rihanna kunnen enorm mopperen over het feit dat ze maar geen nieuw album uitbrengt. Maar de zangeres doet veel meer dan het maken van muziek. Zo heeft ze een eigen makeuplijn, maar ook een lingerielijn.

Van die laatste categorie is er een show gemaakt om de nieuwste producten te presenteren. Dat gebeurt met zoveel spektakel, dat het absoluut de moeite waard is om naar te kijken. Vol dans, muziek en uiteraard lingerie.

Savage X Fenty Show kijk je via de Amazon Prime Video-app die je via onderstaande link downloadt.

Download Amazon Prime Video in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu