Chromecast-tips week 42: Blind dates en nooit meer slapen

Erwin Vogelaar
17 oktober 2019, 17:01
3 min leestijd
Chromecast-tips week 42: Blind dates en nooit meer slapen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 42 (2019): Chateau Meiland, Nick Cave en De wereld aan je voeten.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 42 (2019): Televizier en de wereld

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Chateau Meiland (Kijk)

Het SBS6-programma Chateau Meiland heeft dit jaar de Televizier-Ring gewonnen. Het hilarische programma ken je mogelijk alleen van de korte fragmenten waarin hoofdpersonage Martien het heeft over wijn of klusjes, of klusjes met wijn. Ben je benieuwd naar het volledige programma?

Dan kun je via Kijk de afleveringen terugkijken. Chateau Meiland gaat over een gezin dat eerder in Ik Vertrek een oud kasteel heeft omgebouwd tot een chambres d’hôtes. Dit programma vervolgt die onderneming, maar dan in een nieuw kasteel.

Chateau Meiland kijk je via de app van Kijk via onderstaande link.

Download Kijk in de Play Store (gratis)

2. Kijken: SoulPanCake (YouTube)

YouTube-kanaal SoulPanCake legt in mooie video’s de nadruk op menselijke connectie. Het mooiste voorbeeld daarvan is de serie ‘Tell My Story’. Dit zijn blind dates waarbij twee deelnemers moeten raden wie de ander is en wat belangrijk voor hen is.

Daarna praten ze er verder over. Dat heeft veel hele open gesprekken tot gevolg. Bijvoorbeeld onderstaande video waarin de twee duidelijk een connectie hebben. Bekijk meer video’s op het YouTube-kanaal van SoulPancake.

https://www.youtube.com/watch?v=estkmZ2CY90

3. Kijken: De wereld aan je voeten (NPO)

Documentairemaker Michiel van Erp volgt in deze documentaire een groepje Utrechtse kinderen. Tussen 2010 en 2018 heeft hij de belangrijke momenten in hun leven opgenomen, totdat ze 18 werden. In de documentaire kijken de kinderen zelf terug op hun jeugd. Leuk is dat het kids met verschillende achtergronden zijn, waardoor je veel verschillende verhalen te zien krijgt.

chromecast-tips week 42 2019

De wereld aan je voeten kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: The Edge of Sleep (podcast)

Een nachtwaker en nachtzuster ontmoeten elkaar in de meest bizarre omstandigheden. Iedereen die afgelopen nacht in slaap is gevallen, is overleden. Samen gaan ze op pad om er achter te komen wat er is gebeurd en bovenal om wakker te blijven.

Dit verhaal wordt op een boeiende manier verteld als een serie, maar dan via een podcast. De serie is geproduceerd door YouTuber Markiplier, die tevens de hoofdrol speelt. Blijf je wakker om te luisteren?

The Edge of Sleep vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (gratis)

5. Luisteren: Nick Cave & the Bad Seeds – Ghosteen (spotify)

Regent het buiten en heb je de behoefte om daar je muziek bij aan te passen? Dan hoef je niet verder te zoeken dan het nieuwe album van Nick Cave & the Bad Seeds. Laat je niet foppen door de poeziealbumcover van Ghosteen, want die vrolijkheid is totaal niet representatief voor de melancholische klanken van de liedjes. Kruip onder een dekentje en zwelg met mooie teksten en de heerlijke stem van Nick Cave. Beïnvloed door het overlijden van zijn zoon zingt Cave over verlies, lijden maar ook hoop.

Vind Ghosteen van Nick Cave & the Bad Seeds op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu