De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Chromecast-tips week 42: het beste van Videoland, NPO en Pathé Thuis

Erwin Vogelaar
18 oktober 2018, 19:04
3 min leestijd
Chromecast-tips week 42: het beste van Videoland, NPO en Pathé Thuis

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 42 onder andere Mocro Maffia en Wolverine.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 42: Mocro Maffia en Wolverine

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Mocro Maffia (Videoland)

Mocro Maffia gaat over drie vrienden die stoppen met kleine criminaliteit en overstappen op het grotere werk: cocaïnehandel. Het duurt niet lang tot ze Amsterdam praktisch volledig in handen hebben, maar dan valt de groep uit elkaar. Wat gebeurt er als ze tegenover elkaar komen te staan? De serie is geïnspireerd op het gelijknamige boek en exclusief te zien via Videoland, met onder andere Nasrdin Char en Daan Schuurmans.

Mocro Maffia kijk je via de Videoland-app. De app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Wolverine: The Long Night (podcast)

Naast films, series en games gebaseerd op comics, werkt Marvel nu ook aan podcasts. In Wolverine: The Long Night volg je twee agenten in een dorpje die onderzoeken wat daar is gebeurd, en met name welke rol ene Logan daarin heeft. Het is een fantastisch geproduceerde en goed geschreven podcast vol sterke stemacteurs. De afleveringen worden nu ook gewoon op je favoriete podcastdienst geplaatst, dus niets houd je tegen om te luisteren.

chromecast-tips week 42

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

3. Kijken: Vreemde Gasten (NPO)

Deze korte documentaire van een kwartiertje biedt een kijkje bij verschillende mensen die tijdelijk vluchtelingen in huis hebben genomen. Van een jong stel dat plots een kind in huis krijgt, naar een oudere dame die denkt dat ze zichzelf begrijpelijk maakt als ze Nederlandse woorden op z’n Engels uitspreekt. Het levert mooie en ongemakkelijke beelden op.

chromecast-tips week 42

Vreemde Gasten kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

4. Kijken: Indiana Jones (Pathé)

Zin in wat klassiekers? Dan moet je bij Pathé Thuis zijn deze week. Daar zijn nu namelijk de Indiana Jones-films te kijken. Harrison Ford speelt de bekende held met zijn kenmerkende hoed en zweep, in zowel Raiders of the Lost Ark, The Temple of Doom, The Last Crusade en het wat minder goed ontvangen The Kingdom of the Crystal Skull.

De films kijk je op je Android-toestel via de Pathé Thuis-app.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Anouk – Wen D’r Maar Aan (Spotify)

Het nieuwe album van Anouk is inderdaad even wennen. De zangeres zingt namelijk in het Nederlands. Ook ligt het tempo een stuk trager dan haar oudere werk. Toch heeft het wel wat. Anouk zingt kwetsbare teksten in liedjes die haast als smartlappen klinken.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu