Chromecast-tips week 44: het beste van Play Films, YouTube en NPO

Erwin Vogelaar
2 november 2018, 19:33
4 min leestijd
Chromecast-tips week 44: het beste van Play Films, YouTube en NPO

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 44 onder andere Hereditary en Robyn.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 44: Hereditary en Robyn

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Hereditary (Play Films)

Nog een spannende film nodig voor Halloween? Dan ben je bij Hereditary aan het goede adres. Deze horrorfilm gaat over een vader en moeder met hun twee kinderen die net hun moeder en grootmoeder hebben begraven. Vervolgens komen ze achter allerlei geheimen van hun voorouders en proberen ze hun eigen duistere lot te ontlopen. Met onder andere Toni Collette, Ann Dowd en Gabriel Byrne.

Vind Hereditary in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 9,99 euro en huur je voor 2,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

2. Kijken: Lo and Behold: Reveries of the Connected World (NPO)

Filmmaker Werner Herzog gaat in deze documentaire in op de impact van het internet. Zowel in ons leven nu als hoe de toekomst er mogelijk uit komt te zien. Hierbij kijkt hij onder andere naar de vroege dagen van het internet, de glorie, donkere kant en toekomst. Dat wordt gedaan via een serie interviews met mensen die belangrijk zijn in de manier waarop we nu over het internet praten, en mensen die de toekomst uit gaan maken.

De documentaire kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Kijken: How I Became A Celebrity In China By Losing My Cellphone (YouTube)

Matt Stopera van BuzzFeed raakte in 2014 zijn smartphone kwijt. Hij kon het toestel niet meer terugvinden, dus besloot hij een nieuwe telefoon te kopen. Maanden later duiken er via zijn iCloud plots allerlei foto’s op die hij zelf niet heeft gemaakt, waaronder een serie selfies van een onbekende man.

Hij stopte de verbinding en schreef er een artikel over. Vervolgens is dat verhaal viral gegaan in China en gingen mensen hem helpen om de man van de selfies te vinden. Nu is Stopera beroemd in het land en heeft hij er een bijzondere vriendschap aan overgehouden. Het hele verhaal zie je in de leuke video hieronder.

4. Robyn – Honey (Spotify)

De Zweedse artiest Robyn is voornamelijk bekend om naar single Dancing On My Own, maar ze heeft nog veel meer fantastische muziek gemaakt. Sinds 2010 heeft ze echter geen nieuw album meer uitgebracht, tot nu. Met maar negen liedjes is Honey geen lang album, maar Robyn is weer helemaal terug en dat is goed nieuws.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Kijken: Dook Duikt In (YouTube)

Acteur Dook van Dijck duikt in een YouTube-serie onder in verschillende subculturen, om te zien wat daar gebeurt. Hiervoor neemt hij niet enkel een kijkje, maar doet hij ook mee. In de leuke, korte afleveringen gaat hij onder andere op bezoek bij zeemeerminnen, Feyenoord-fans, vikings, furries en wordt hij een dragqueen. Alle afleveringen zijn op zijn YouTube-kanaal te vinden en dit is de trailer.

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu