Chromecast-tips week 45: het beste van YouTube, Videoland en NPO

Erwin Vogelaar
7 november 2018, 19:20
3 min leestijd
Chromecast-tips week 45: het beste van YouTube, Videoland en NPO

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 45 onder andere Boos en Suspiria.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 45: Boos en Suspiria

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: #Boos docu: terug naar je eige land

In deze documentaire worden vijf kinderen gevolgd die uitgezet dreigen te worden. Dat terwijl ze in Nederland geboren zijn, of hier al jaren leven. Ze worden naar een land gestuurd die ze totaal niet kennen en waar het levensgevaarlijk is. Als je nog nooit #Boos hebt gezien, is de stijl wel even wennen. Deze documentaire hoort bij een petitie voor een kinderpardon.

2. Kijken: Klik- en kluseconomie (NPO)

Steeds vaker bestaat werk niet meer uit een vaste baan, maar uit losse klussen. Dat zonder pensioen, verzekeringen of zelfs een baas. Deze vernieuwde arbeidsmarkt begon uiteraard in Silicon Valley. Deze documentaire neemt daar een kijkje, maar ook hoe het Nederland gaat.

chromecast-tips week 45

De documentaire kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Luisteren: UnErased (podcast)

De film Boy Erased draait in de Verenigde Staten nu in de bioscoop, maar in Nederland moeten we nog tot februari wachten. Je kunt wel alvast de bijbehorende podcast luisteren: UnErased. In de Verenigde Staten hebben meer dan 700.000 mensen conversietherapie ondergaan om hun seksualiteit te proberen te veranderen. De film gaat over één van deze mensen en deze podcast vertelt de verhalen van anderen.

chromecast-tips week 45

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

4. Kijken: Sharknado-films (Videoland)

Als je zin hebt in een hele domme filmavond, dan moet je bij Videoland zijn. Daar zijn namelijk de Sharknado-films te bekijken. De eerste film gaat enkel nog over een tornado vol haaien, maar de volgende delen worden alleen maar gekker. Kijk deze films dus absoluut niet als je kwaliteit zoekt, maar wel als je even goed vermaakt wil worden.

De films kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Thom Yorke – Suspiria (Spotify)

Voor de soundtrack van de nieuwe film Suspiria werd Thom Yorke ingeschakeld. Dan weet je dus zeker dat de muziek alleen al de moeite meer dan waard is. Het album bestaat deels uit instrumentale nummers, die als achtergrond voor de film dienen en ook prima dienst doen als achtergrond van je dagelijkse bezigheden. Het album schittert echter voornamelijk als Yorke zijn stem laat horen. Ook zonder de film te zien, kun je van dit album genieten.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu