De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 47: Rotterdam, Schouwendam en Mentos

Erwin Vogelaar
21 november 2019, 15:01
3 min leestijd
Chromecast-tips week 47: Rotterdam, Schouwendam en Mentos

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 47 (2019): De 12 van Schouwendam en Centraal.

Chromecast-tips week 47 (2019): De 12 van Schouwendam en Centraal

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: De 12 van Schouwendam (Videoland)

Na De 12 van Oldenheim is Videoland terug met De 12 van Schouwendam. Dit seizoen volgt een volledig nieuw verhaal, met nieuwe acteurs en personages. Twee tieners raakten 25 jaar geleden vermist, maar dan duikt één van hen plots weer op. Tenminste, dat claimt hij. Zodra mensen in het dorp worden vermoord, ontrafelt een mysterie waarin je pas op het eind weet wie je kunt vertrouwen.

De 12 van Schouwendam kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

2. Kijken: Marvel Hero Project (Disney Plus)

In deze serie op Disney Plus worden bijzondere kinderen in de spotlights gezet. Kinderen waarvan Marvel vindt dat ze superhelden zijn, om al het goeds wat ze doen. De kids krijgen een toffe jas en flinke donatie aan een goed doel in hun naam. Maar de kers op de taart is dat ze een eigen comic krijgen waarin ze zelf de hoofdrol spelen.

Marvel Hero Project kijk je via de app van Disney Plus, die je via onderstaande link in de Play Store downloadt.

Download Disney Plus in Google Play (gratis)

3. Kijken: Centraal (NPO)

In de nieuwe reeks Centraal van BNNVARA, beginnen de verhalen altijd bij het centraal station van Rotterdam. De eerste aflevering gaat over een strenggelovige jonge vrouw, die in Rotterdam wordt opgevangen door dragqueens.

In de tweede aflevering wordt een meisje gevolgd die niet op schoolreisje mee kan, dus dan maar gaat dwalen. Het zijn goed gemaakte afleveringen die elk belangrijke maatschappelijke thema’s aansnijden.

chromecast-tips week 47 2019

Centraal kijken doe je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download de NPO Start-app in de Play Store (gratis)

4. Kijken: Bon Appétit Gourmet Makes: Mentos (YouTube)

We hebben al eerder het YouTube-kanaal Bon Appétit aangeraden in de Chromecast-tips, maar één specifieke reeks op dat kanaal verdient extra aandacht. In Gourmet Makes doet kok Claire Saffitz een poging om bekend snoepgoed na te maken. Dat is meestal moeilijker dan het lijkt. In de nieuwste aflevering probeert ze Mentos na te maken en dan moet je natuurlijk ook even een rolletje in een colafles gooien.

5. Kijken: The Kacey Musgraves Christmas Show (Amazon Prime Video)

De kersttijd komt er aan en zangeres Kacey Musgraves heeft er zin in. Daarom staat nu al haar kerstshow op Amazon Prime Video. Hierin zingt Musgraves samen met allerlei artiesten, zoals Troye Sivan, Zooey Deschanel en Lana Del Rey, liedjes om in de feeststemming te komen. Ook andere gasten duiken op.

The Kacey Musgraves Christmas Show kijk je via de Amazon Prime Video-app die je via onderstaande link downloadt.

Download Amazon Prime Video in de Play Store (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu