Chromecast-tips week 47: het beste van YouTube, NPO en Spotify

Erwin Vogelaar
20 november 2018, 19:22
3 min leestijd
Chromecast-tips week 47: het beste van YouTube, NPO en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 47 onder andere CYBER en Vakkenvullers.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 47: CYBER en Vakkenvullers

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Luisteren: CYBER (podcast)

Vice heeft een nieuwe podcast over hacken: CYBER. Deze podcast is een interessante manier om op te hoogte te blijven over de nieuwste gebeurtenissen rond de beveiliging van onder andere je smartphone. De eerste aflevering gaat over ‘SIM jacking’, waarbij iemand je telefoonnummer steelt. De gevolgen zijn groot, want plots kan diegene toegang krijgen tot bijna al je accounts. Hoe werkt dat en wat kun je er tegen doen?

chromecast-tips week 47

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

2. Kijken: Origin (YouTube Premium)

In deze indrukwekkende nieuwe YouTube Premium-serie worden passagiers wakker op Origin. Dit ruimteschip is onderweg naar een andere planeet. Op dit schip moeten ze met elkaar zien te overleven, maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen? De eerste twee afleveringen zijn gratis te bekijken en dat is de moeite meer dan waard. Deze afleveringen zijn namelijk geregisseerd door W.S. Anderson, de man achter de Resident Evil-films.

3. Kijken: The Other Side of Everything (NPO)

Deze bijzondere, prijswinnende documentaire gaat over een appartement in Belgrado. Toen Srbijanka twee jaar oud was, werd het appartement waarin ze woonde in tweeën gedeeld. De deuren werden verzegeld en dertig jaar later, toen haar dochter werd geboren, zaten ze nog dicht. Mila regisseert deze documentaire, waarin het verhaal van Joegoslavië wordt verteld vanuit een enkele ruimte.

De film kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

4. Kijken: Vakkenvullers (YouTube)

Ooit wel eens vakkenvuller in een supermarkt geweest? Dan komen de gebeurtenissen in deze webserie je waarschijnlijk bekend voor. In de komische show start nieuwe vakkenvuller Rimon bij de Landsuper. Daar maakt hij nieuwe vrienden, maakt hij kennis met een leuk meisje en moet hij leren omgaan met de vreemde manager.

5. Luisteren: The Beatles (50th Anniversary Super Deluxe Edition) (Spotify)

Het legendarische White Album van The Beatles is vijftig jaar oud. Ter ere van deze mijlpijl kun je nu een speciale editie luisteren. Deze Deluxe Edition zit vol met de bekende muziek, maar ook nieuw materiaal. Denk aan een nieuwe mix van de nummers, akoestische demo’s en outtakes. Voor de fans een absolute must.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu