De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 48: het beste van NPO, Play Films en Spotify

Erwin Vogelaar
27 november 2018, 19:33
3 min leestijd
Chromecast-tips week 48: het beste van NPO, Play Films en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 48 onder andere meerdere documentaires over smartphonegebruik.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 48 Mission: Impossible en #followme

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Voor de vorm: Mobiel (NPO)

In deze serie onderzoekt ontwerper Christien Meindertsma het design van alledaagse gebruiksvoorwerpen. In deze aflevering staat de smartphone centraal. Gaat het uiterlijk nog veranderen, of zitten we vast aan dit ontwerp? Meindertsma gaat onder andere op bezoek bij een verzamelaar van telefoons en iemand die mogelijk de smartphone van de toekomst heeft ontworpen.

chromecast-tips week 48

De aflevering kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

2. Kijken: Mission: Impossible – Fallout (Play Films)

Het nieuwste deel van de Mission: Impossible-reeks is nu on demand te kijken, waaronder bij Google Play Films. Tom Cruise stapt voor de zesde keer in de rol van Ethan Hunt, die samen met zijn team een catastrofe moet zien te voorkomen terwijl de CIA het vertrouwen in hem verliest. Verwacht spanning, actie en weer zieke stunts.

Vind Mission: Impossible – Fallout in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

3. Kijken: Addicted to My Phone (NPO)

Deze Deense documentaire gaat over de permissies die we geven bij het installeren van apps en de gevolgen daarvan. Om dat te testen, wordt er door de documentairemakers een zaklamp-app gemaakt. De mensen die de app testen hebben echter geen idee dat de makers ondertussen al hun gegevens binnenkrijgen. De documentaire is iets verouderd, maar nog steeds de moeite meer dan waard.

chromecast-tips week 48

De documentaire kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Rita Ora – Phoenix (Spotify)

Het tweede album van Rita Ora is nu onder andere via Spotify te luisteren. Na enkele problemen met platenlabels, is de zangeres in 2016 aan de slag gegaan met het album. Het resultaat mag er zijn. Phoenix zit propvol met zestien liedjes, waaronder nummers waarin ze samenwerkt met Avicii, Rudimental en Liam Payne, en natuurlijk staat het nummer Girls met Cardi B, Charli XCX en Bebe Rexha er ook op.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Kijken: #followme (NPO)

Het aantal volgers op sociale media is belangrijk, zeker als je influencer wil worden. Programmamaker Nicolaas Veul gaat op onderzoek naar de markt van nepvolgers op Instagram. Want die kun je tegenwoordig gewoon via Marktplaats kopen.

chromecast-tips week 48

De documentaire kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van oktober.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu