De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips week 49: Hobs, Shaw, Prince en Ellen

Erwin Vogelaar
6 december 2019, 19:22
3 min leestijd
Chromecast-tips week 49: Hobs, Shaw, Prince en Ellen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 49 (2019): Hobbs & Shaw en Prince.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 49 (2019): Hobbs & Shaw en Prince

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je kan kijken en luisteren. Naast onze maandelijkse Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Fast & Furious: Hobbs & Shaw (Play Films)

Luke Hobbs en Deckhard Shaw mogen elkaar niet, maar moeten toch samenwerken om de wereld te redden. Specifiek van een gevaarlijk programmeerbaar virus. Dat is de context voor een dwaas avontuur, compleet in de stijl van Fast & Furious. Auto’s, spieren en explosies dus. Met naast Dwayne Johnson en Jason Statham, ook onder andere Idris Elba, Helen Mirren en Vanessa Kirby.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw vind je in de Play Store via deze link De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 11,99 euro en huur je voor 6,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: Prince – 1999 (Super Deluxe Edition) (Spotify)

De muziek van Prince wordt opnieuw uitgebracht, maar gelukkig wordt er meer gedaan dan een klein beetje extra materiaal. Met de Super Deluxe Edition van 1999 krijg je namelijk niet alleen geremasterde versies van je favoriete liedjes, maar ook een hele hoop extra muziek. Nummers die nooit eerder zijn uitgebracht. Toch had dat best gekund, want de kwaliteit van deze liedjes is waanzinnig.

Vind 1999 (Super Deluxe Edition) van Prince op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Encore (Disney Plus)

De meeste mensen zullen aan het eind van hun basisschooltijd een musical hebben opgevoerd. In de Verenigde Staten is zo’n gebeurtenis uiteraard een iets grotere productie dan hier. In deze grappige serie gehost door Kristen Bell, komen de scholieren weer bij elkaar en krijgen ze een tweede kans om er iets moois van te maken. Dat is vaak ongemakkelijk, maar ook erg mooi.

Encore kijk je via de app van Disney Plus, die je via onderstaande link in de Play Store downloadt.

Download Disney Plus in Google Play (gratis)

4. Kijken: The Ellen Show: kan deze tiener een telefoon met een draaischijf gebruiken? (YouTube)

De ontwikkeling van telefonie is zo snel gegaan, dat de meeste jongeren de oude telefoons met draaischijven niet meer kennen. Wellicht hebben ze wel eens een plaatje gezien, maar deze apparaten vervolgens gebruiken is een heel ander verhaal. In deze hilarische video van de The Ellen Show is te zien hoe een tiener een poging waagt. Er is ook een vervolg met een typmachine en camera.

5. Luisteren: Een nijlpaard kon lachen (podcast)

In de podcast Een nijlpaard kon lachen vertelt Michiel Eijsbouts over zijn oom Wim. Wim werkte in Hilversum aan decors voor televisieprogramma’s. Specifiek voor het programma Waku Waku. Toen dat programma van televisie werd gehaald, raakte Wim aan lager wal. In deze podcast gaat Michiel op zoek over het verhaal van zijn oom en de teloorgang van Waku Waku.

chromecast-tips week 49 2019

Een nijlpaard kon lachen vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store  (gratis)

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's