De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 49: het beste van Videoland, YouTube en Ziggo

Erwin Vogelaar
6 december 2018, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 49: het beste van Videoland, YouTube en Ziggo

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 49 onder andere Soof, The Meg en David Bowie.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 49: Mission: Impossible en #followme

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Frank & Alzheimer

Samen met Alzheimer Nederland maakt Radio 3FM-dj Frank van der Lende een serie video’s over Alzheimer. De vader van Frank werd op 61-jarige leeftijd gediagnosticeerd met deze ziekte. Via de videoserie wil de dj voornamelijk jongeren informeren over wat er dan gebeurt.

In de eerste aflevering praat hij bijvoorbeeld met zijn vader, in de tweede aflevering kijkt hij naar de rol van muziek in het leven van mensen met Alzheimer. Daarna volgen nog drie afleveringen.

2. The Meg (Play Films)

Deze film laat zich kort samenvatten tot Jason Statham versus een hele grote haai. Meer hoef je eigenlijk niet te weten. In de film wordt Jonas Taylor (Statham) ingehuurd door een oceanograaf om een onderzoeksteam te redden van een megalodon: een prehistorische haai van meer dan 22 meter lang. Verwacht geen intelligentie film, maar wel goed vermaak.

Vind The Meg in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 14,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

3. Kijken: Soof seizoen 2 (Videoland)

Soof is terug bij Videoland en krijgt een eigen kookprogramma op televisie. Hoe combineert ze dat met haar chaotische leven, terwijl haar vader ook nog eens opduikt? Verwacht weer een seizoen vol komische en hartverwarmende momenten, verrassingen en ongelukjes.

Soof kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

4. Luisteren: David Bowie – Glastonbury 2000 (Spotify)

In 2000 hield David Bowie een legendarisch optreden tijdens Glastonbury. Het was misschien wel één van de beste Glastonbury-optredens ooit, maar de beelden en muziek zijn nooit in volledigheid uitgebracht. Tot nu, want het hele optreden is te beluisteren via Spotify. Uiteraard met de grootste hits van Bowie zoals Changes, Life On Mars?, Rebel Rebel, Heroes en Under Pressure.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Room 104 (seizoen 2)

Kamer 104 is een plek waar alles kan gebeuren. In deze serie ontmoet je elke aflevering nieuwe personages die iets bijzonders meemaken, maar één ding blijft hetzelfde: alles speelt zich af in dezelfde hotelkamer. Met in het tweede seizoen onder andere topacteurs Mahershala Ali, Judy Greer, Michael Shannon en Rainn Wilson.

Room 104 kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van november met onder andere Dogs, She-Ra en The Sinner.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu