De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Chromecast-tips week 5: het beste van Play Films, Videoland en Spotify

Erwin Vogelaar
31 januari 2019, 15:12
3 min leestijd
Chromecast-tips week 5: het beste van Play Films, Videoland en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 5 (2019) onder andere het nieuwe seizoen van The Blacklist en De Staat.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 5: The Blacklist en De Staat

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: A Star is Born (Play Films)

A Star is Born heeft maar liefst acht Oscar-nominaties, waaronder voor beste film, beste actrice en beste acteur. In de film schitteren Bradley Cooper en Lady Gaga als muzikanten. De één gaat al een tijdje mee en heeft een alcoholprobleem. De ander heeft een hoop talent, maar gelooft niet in haarzelf. Als ze elkaar tegenkomen start een explosieve romantische en muzikale connectie.

Vind A Star is Born in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 9,99 euro of huur je voor 2,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

2. Luisteren: Darknet Diaries (podcast)

In de podcast Darknet Diaries hoor je verhalen van de donkere zijde van het internet. Deze verhalen hoor je niet snel ergens anders. De focus ligt op hackers, maar er komen regelmatig ook andere interessante onderwerpen langs zoals lekken, algoritmes, virussen en meer. De podcast heeft niet vaak nieuwe afleveringen, maar de oude episodes zijn nog steeds de moeite waard.

chromecast-tips week 5

De aflevering vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

3. Kijken: The Blacklist seizoen 6 (Videoland)

De populaire serie The Blacklist is alweer aan zijn zesde seizoen toe. Dit seizoen vervolgt de cliffhanger waar kijkers mee achtergelaten werden aan het eind van het vorige seizoen. In de serie speelt James Spader de mysterieuze Raymond Reddington, een crimineel genie dat zijn geheimen met de FBI wil delen. Maar in hoeverre is hij te vertrouwen? Verwacht wekelijks een nieuwe aflevering op Videoland.

The Blacklist kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

4. Luisteren: De Staat – Bubble Gum (Spotify)

Het nieuwste album van De Staat staat op Spotify. De Nijmeegse band gaat ongestoord verder met energieke muziek vol afwisseling. Hoewel niet elk nummer even sterk is, is het album in het geheel weer De Staat in topvorm. Dit is muziek om energie van te krijgen. Niet alleen tijdens een concert, maar ook om thuis bijvoorbeeld eens lekker een potje bij te schoonmaken. Aan het eind van het album ben je doodop, maar is je huis wel schoon.

Vind Bubble Gum van De Staat op Spotify.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

5. Kijken: Boyhood (NPO)

De bijzondere film Boyhood volgt twaalf jaar lang het leven van twee ouders (gespeeld door Ethan Hawke en Patricia Arquette) en hun twee kinderen. In plaats van gebruik te maken van special effects of make-up, is de film daadwerkelijk in twaalf jaar gefilmd zodat je de personages echt ziet opgroeien. Elk jaar kwamen de acteurs weer bij elkaar om een stukje van het verhaal op te nemen. Het resultaat is waanzinnig.

Boyhood kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van december met onder andere Elseworlds, Lego en de nieuwste Fantastic Beasts-film.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu