De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Chromecast-tips week 50: het beste van YouTube, NPO en Videoland

Erwin Vogelaar
12 december 2018, 19:21
3 min leestijd
Chromecast-tips week 50: het beste van YouTube, NPO en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 50 onder andere YouTube Rewind en Heel Holland Bakt.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 50: YouTube Rewind en Heel Holland Bakt

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: YouTube Rewind 2018

Aan het eind van elk jaar viert YouTube het afgelopen jaar door zijn grootste sterren extra in de spotlight te zetten. Dat resulteert in een dwaze video vol bekende gezichten. Deze keer is het idee dat de YouTubers en de mensen uit de comments mogen bepalen waar de Rewind-video over gaat.

Als je wel eens voor je smartphone-informatie op YouTube zoekt, dan herken je Marques Brownlee ongetwijfeld, maar je hebt hem vast nog niet eerder uit een Fortnite-bus zien springen. Check ook de video met een kijkje achter de schermen.

2. Kijken: Heel Holland Bakt (NPO)

We hebben er dit jaar iets langer op moeten wachten, maar Heel Holland Bakt is terug! Dit nieuwe seizoen start direct met een extra aflevering, waarin de kijker mee mag met het proces dat voor de eerste aflevering afspeelt.

Want hoe komen ze van alle inzendingen tot tien kandidaten? Hiervoor moeten de deelnemers onder andere een taart meenemen, voor het oog van de jury een andere taart bespuiten en buiten een flammkuchen maken. Klaar? Kijken maar!

Heel Holland Bakt kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Kijken: Top of the Lake seizoen 2 (Videoland)

Na het uitstekende eerste seizoen van Top of the Lake, waarin detective Robin Griffin (gespeeld door Elisabeth Moss) een zwanger meisje in Nieuw-Zeeland zoekt, speelt dit tweede seizoen zich vier jaar later af. Deze keer in Sydney, waar Griffin de dood van een ander meisje onderzoekt. Met in dit seizoen onder andere een rol voor Nicole Kidman.

Top of the Lake kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Robin Kester – Peel the Skin (Spotify)

Singer-songwriter Robin Kester brengt met Peel the Skin haar allereerste EP uit, en dat smaakt naar meer. Kester was voorheen onderdeel van verschillende muziekprojecten, met gitaar of zang. Nu is het tijd voor een solo-avontuur. Met maar vijf liedjes is de Peel the Skin niet lang. Maar de dromerige muziek is prachtig en daarom zeker de moeite waard om meerdere keren te luisteren.

Download Spotify in Google Play en luister Peel the Skin via deze link

5. Kijken: How to be Gay (NPO)

Margriet van de Linden maakt met How to be Gay een documentaireserie over hoe er in verschillende landen wordt gedacht over homoseksualiteit. Zo is ze in de al uitgezonden afleveringen naar China, Groot-Brittannië en Rusland geweest, waarbij voornamelijk die laatste reis indruk maakt. In de komende afleveringen gaat ze nog naar Libanon, de Verenigde Staten en terug naar Nederland. Het zijn mooi gemaakte afleveringen, met Margriet als uitstekende gids.

How to be Gay kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van november met onder andere Dogs, She-Ra en The Sinner.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu