De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Chromecast-tips week 51: het beste van NPO, Videoland en Spotify

Erwin Vogelaar
20 december 2018, 19:33
3 min leestijd
Chromecast-tips week 51: het beste van NPO, Videoland en Spotify

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 51 onder andere Moonlight en Springsteen.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 51: Moonlight en Springsteen

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Moonlight (NPO)

Moonlight won in 2017 de Oscar voor beste film van het jaar en nu kun je de film via NPO kijken. Als kijker volg je het hoofdpersonage in drie fases van zijn leven, als jochie, puber en volwassene. De mooie film heeft een volledig zwarte cast en vertelt een verhaal over hoe iemand om leert gaan met zijn identiteit. Mahershala Ali is één van de acteurs in de film en kreeg tevens een Oscar voor deze rol.

Moonlight kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

2. Kijken: Flikken Maastricht (NPO)

Flikken Maastricht is terug voor alweer het dertiende seizoen. Dus het is tijd voor misdaad, de moeilijke relatie tussen de twee hoofdpersonen, grappen en een hoop actie. En niemand blijkt veilig dit seizoen, want al snel wordt een geliefd personage dood gevonden. Wie dat is? Daarvoor moet je natuurlijk kijken.

Flikken Maastricht kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Luisteren: Springsteen on Broadway (Spotify)

Bruce Springsteen staat al een tijdje op Broadway, maar nu rond hij deze show af. Daarom is Springsteen on Broadway nu op Netflix te zien. De soundtrack van deze show staat nu ook op Spotify. Hierin vertelt de zanger verhalen over zijn leven en zingt hij enkele van zijn grootste hits.

Vind Springsteen on Broadway op Spotify.

Download Spotify in Google Play (gratis)

4. Kijken: Spotlight (Videoland)

Over Oscar-winnende films gesproken. In 2016 won Spotlight de Oscar voor de beste film en het beste schrijfwerk. Die film staat nu op Videoland. Spotlight gaat over het onderzoek van The Boston Globe naar misbruik door priesters binnen de Katholieke kerk. De film heeft een topcast, met onder andere Mark Ruffalo, Michael Keaton en Rachel McAdams.

Spotlight kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

5. Luisteren: 60-Second Science (podcast)

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste wetenschappelijke vindingen, maar heb je eigenlijk geen tijd om je er in te verdiepen? Dan is deze podcast leuk om toe te voegen aan je luisterlijst. De afleveringen duren namelijk maar zestig seconden en daar heb je altijd wel even tijd voor.

chromecast-tips week 51

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van november met onder andere Dogs, She-Ra en The Sinner.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu