De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Chromecast-tips week 6: het beste van Videoland, Ziggo en Play Films

Erwin Vogelaar
5 februari 2019, 19:23
3 min leestijd
Chromecast-tips week 6: het beste van Videoland, Ziggo en Play Films

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 6 (2019) onder andere schilderijen, magie en een brand.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 6: Project Rembrandt en Venom

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Project Rembrandt (NPO)

Project Rembrandt leek op een simpele kopie van Heel Holland Bakt, waarbij deze keer amateurschilders tegen elkaar strijden voor de prijs van beste schilder in de voetsporen van Rembrandt. Deels klopt dat, maar toch is Project Rembrandt meer dan dat. Door de leuke kandidaten, toffe opdrachten en fijne sfeer is deze serie net zo leuk om naar te kijken.

chromecast-tips week 6

Project Rembrandt kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

Luisteren: De Brand in het Landhuis (podcast)

Grootgrondbezitter Ewald Marggraff overleed in 2003 door een brand in zijn enorme landhuis. Deze man had niet enkel veel land, maar ook een flinke kunstcollectie en een vermogen van maar liefst 160 miljoen. Toch is er na zijn dood geen spoor meer van het geld of de schilderijen. In deze fijne podcast gaat Simon Heijmans op onderzoek om antwoorden te vinden.

chromecast-tips week 6

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

Kijken: Charmed (Videoland)

Ken je Charmed nog? Deze leuke serie over drie zussen met magische krachten is dertien jaar geleden na acht seizoenen afgelopen. Zender The CW vond het tijd voor een reboot. Na de dood van hun moeder komen twee zussen er niet alleen achter dat ze een geheime derde zus hebben, maar ook dat ze magisch zijn. Met de kennis uit de Book of Shadows en door hun krachten te combineren, zoeken ze naar antwoorden.

Charmed kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

Kijken: High Maintenance seizoen 3 (Ziggo)

Het derde seizoen van High Maintenance is gestart. Deze serie draait om ‘the guy’, de persoon die mensen bellen als ze wat leuks willen roken. In de serie volg je naast the guy vooral hun verhalen. Hierdoor ontmoet je als kijker allerlei verschillende mensen met vaak bijzondere afleveringen tot gevolg.

High Maintenance kijk je via het Movies & Series XL-pakket van Ziggo. Naar je Chromecast sturen doe je via de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in de Play Store (gratis)

Kijken: Venom (Play Films)

Eén van de bekendste superschurken uit Spider-Man is Venom, een zwarte substantie die een mens nodig heeft om te overleven. Samen vormen ze een sterk monster dat zo het hoofd van mensen eraf kan bijten. Deze schurk/antiheld heeft nu een eigen film.

De host voor Venom is Eddie Brock (Tom Hardy), een journalist die aan lager wal is geraakt. De film zal geen prijzen winnen, maar is best vermakelijk. Het hoogtepunt is dat Venom en Brock, die dus een lichaam delen, met elkaar in gesprek raken en beide de controle willen.

Vind Venom in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van januari 2019 met onder andere Sex Education, Black Mirror en Star Trek.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's