De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 7: het beste van YouTube, Spotify en Play Films

Erwin Vogelaar
13 februari 2019, 19:22
3 min leestijd
Chromecast-tips week 7: het beste van YouTube, Spotify en Play Films

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 7 (2019) onder andere Pixar, De Luizenmoeder en Ariana Grande.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 7: Pixar en De Luizenmoeder

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Pixar SparkShorts: Purl

In deze korte film van Pixar maakt de kijker kennis met Purl. Dit roze bolletje wol komt terecht in een bedrijf waar alleen maar mannen in pakken werken. Purl komt er al snel achter dat ze daar niet goed tussen past. Daarom besluit ze zichzelf aan te passen, maar is dat wel zo slim? Het resultaat is een leuke korte film die wat zegt over de situatie op veel werkvloeren.

2. Luisteren: Ariana Grande – Thank U, Next

Ariana Grande heeft deze week haar eerste Grammy gewonnen voor haar album Sweetener. Nog geen half jaar na dat album heeft de zangeres alweer nieuw werk klaar. Het uitgaan van haar relatie zorgt voor een flinke dosis inspiratie. Op Thank U, Next staan uiteraard haar hits Thank U, Next, 7 Rings en de nieuwste single Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored, maar ook een stapel andere leuke nummers.

Vind Thank U, Next van Ariana Grande op Spotify.

Download Spotify in de Play Store Google Play (gratis)

3. Kijken: BlacKkKlansman (Play Films)

BlacKkKlansman van regisseur Spike Lee vertelt een waargebeurd verhaal over een zwarte politie-agent die infiltreert in een lokale eenheid van de Ku Klux Klan. Dat doet hij met zijn witte collega (gespeeld door Star Wars-acteur Adam Driver). Samen proberen ze één verzonnen personage te spelen. De één aan de telefoon en de ander in persoon.

Vind BlacKkKlansman in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

4. Kijken: De Luizenmoeder – seizoen 2 (NPO)

Eén van de meest populaire Nederlandse televisies is begonnen aan een tweede seizoen. In de Luizenmoeder maak je kennis met de bijzondere juf Ank, die een hele eigen manier heeft om les te geven. Onder andere met aanstekelijke liedjes. Dit seizoen verwelkomt basisschool De Klimop onder ander de jonge Achmed. Juf Ank heeft goed geoefend op zijn naam.

De Luizenmoeder kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

5. Luisteren: CYBER – How Google Tracks Hackers (podcast)

Recentelijk hebben we in deze rubriek nog CYBER aangeraden, een podcast van Motherboard. CYBER geeft een kijkje in de wereld van onder andere smartphonebeveiliging. De nieuwste episode is extra interessant voor Android-gebruikers. In deze aflevering wordt namelijk gesproken met Shane Huntley van Google, die vertelt over hoe het bedrijf op jacht gaat naar criminelen die mogelijk jouw data willen stelen.

chromecast-tips week 47

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in de Play Store (2,99 euro)

Check ook onze Netflix-tips van januari 2019 met onder andere Sex Education, Black Mirror en Star Trek.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu