De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 8: het beste van YouTube, Play Films en Videoland

Erwin Vogelaar
21 februari 2019, 16:54
3 min leestijd
Chromecast-tips week 8: het beste van YouTube, Play Films en Videoland

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 8 (2019) onder andere Weird City, Bohemian Rhapsody en Temptation Island.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 8: Weird City en Bohemian Rhapsody

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips, zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Weird City (YouTube Premium)

In Weird City kom je terecht in een stad waar de mensen die het voor elkaar hebben boven de lijn leven, en de rest onder de lijn. In deze stad wordt elke aflevering een nieuw verhaal verteld. Zie het als een soort Black Mirror, maar dan minder serieus en vooral een stuk vreemder.

Met onder andere Rosario Dawson, Ed O’Neill, (de stem van) Mark Hamill en Michael Cera. De eerste twee afleveringen kijk je gratis via YouTube. Voor de andere afleveringen heb je YouTube Premium nodig.

2. Kijken: Bohemian Rhapsody (Play Films)

De film Bohemian Rhapsody is maar liefst voor vijf Oscars genomineerd, waaronder voor beste film en beste acteur. De film gaat uiteraard over de band Queen en met name frontman Freddie Mercury. Natuurlijk heeft de muziek zelf ook een hoofdrol.

Bohemian Rhapsody zit niet zonder controverse. Zo hebben de makers enkele aanpassingen gemaakt vergeleken met de echte gebeurtenissen, die niet bij iedereen in goede aarde vallen. Ook wordt regisseur Bryan Singer beschuldigd van seksueel misbruik, wat een stempel zet op de manier waarop men nu naar de film kijkt.

Vind Bohemian Rhapsody in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 12,99 euro.

Download Google Play Films in de Play Store (gratis)

3. Kijken: Smash and Grab (YouTube)

Smash and Grab is een nieuwe Pixar SparkShort over vriendschap. In deze korte film maak je kennis met twee oude robots, die wel een beetje klaar zijn met dat harde werk dat ze moeten doen. Ze willen vrijheid en daarvoor hebben ze mobiele energiebronnen en elkaar nodig.

4. Luisteren: Lucky Fonz III – Multimens (Spotify)

Het nieuwe album van Lucky Fonz III is genieten geblazen. De zanger combineert zweverige liedjes met aanstekelijke nummers die al na één keertje luisteren in je hoofd blijft zitten. Met een nummer als ‘App Me’ erop, kan Multimens hier natuurlijk niet missen: “Ik zie de blauwe vinkjes en ik wacht de hele dag. Ik wil een smiley en een hartje en emoji’s met een lach”.

Vind Multimens van Lucky Fonz III op Spotify.

Download Spotify in de Play Store Google Play (gratis)

5. Kijken: Temptation Island seizoen 4 (Videoland)

Temptation Island is terug met een vierde seizoen. In deze serie worden vier koppels op een tropisch eiland van elkaar gescheiden. Los van elkaar komen ze terecht bij verleiders, knappe vrouwen en mannen die kijken hoe trouw de kandidaten eigenlijk zijn. De partners van de kandidaten krijgen tijdens kampvuursessies te zien hoe dat is gegaan.

Temptation Island kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in de Play Store (gratis)

Check ook onze Netflix-tips van januari 2019 met onder andere Sex Education, Black Mirror en Star Trek.

Lees ook onze vorige Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu