Chromecast Ultra vanaf nu te reserveren in Nederland

Thomas Haenen
21 oktober 2016, 9:09
2 min leestijd
Chromecast Ultra vanaf nu te reserveren in Nederland

De Chromecast Ultra is vanaf vandaag te vinden in de Google Store. De mediaspeler met 4K-ondersteuning wordt wel pas vanaf volgende maand uitgeleverd.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Ultra bestellen

De Google Store biedt de Chromecast Ultra sinds vannacht aan. Het apparaatje kost 79 euro en is alleen verkrijgbaar in het zwart. Je kunt hem hier vinden in de Google Store. De vorige versie van de Chromecast, die enkel ondersteuning biedt voor full hd-beelden, wordt ook nog altijd verkocht voor 39 euro. Deze variant is wel verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geel en rood.

Consumenten die de Chromecast Ultra bestellen, moet nog wel even geduld hebben. Google verwacht de mediaspeler pas over drie tot vier weken te kunnen leveren. Ook MediaMarkt, Coolblue en andere Nederlandse winkels verwachten de Ultra vanaf volgende maand te verkopen.

google fotos chromecast

De Chromecast Ultra is de nieuwste variant van Googles populaire mediaspeler. Je kunt het apparaatje gebruiken op elke televisie met een hdmi-speler om vervolgens gemakkelijk video’s, muziek en meer af te spelen. Deze variant is bovendien geschikt voor de nieuwste televisies door de ondersteuning van ultra hd- of 4K-resoluties. Deze hogere beeldkwaliteit wordt door steeds meer tv’s geboden. Zo kun je Netflix, YouTube of tal van andere apps op hogere resolutie kijken.

De Ultra biedt tevens ondersteuning voor tv’s met HDR. Daarbij wordt er een groter contrast gemaakt tussen de lichtste en donkerste beelden op het scherm waardoor het beeld levendiger overkomt. Het apparaat wordt geleverd met een Ethernet-adapter. Mocht je wifi thuis niet snel genoeg zijn, dan kun je met bedraad internet toch nog op hogere resolutie streamen.

Daydream View

In verschillende andere landen verkoopt de Google Store sinds vannacht ook de Daydream View, een headset voor Googles nieuwe virtual reality-platform. Deze is vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar. De headset vereist immers de Google Pixel XL om te kunnen werken en die smartphone wordt voorlopig niet in Nederland verkocht. De Daydream View inclusief een controller wordt in andere landen verkocht voor 79 dollar.

Lees het laatste nieuws over Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu