‘Zo ziet de nieuwe Google Chromecast Ultra eruit’

Erwin Vogelaar
26 september 2016, 20:02
2 min leestijd
‘Zo ziet de nieuwe Google Chromecast Ultra eruit’

De eerste afbeeldingen van het Chromecast Ultra design zijn gelekt. Deze 4K-Chromecast doet erg denken aan de huidige Chromecast, met het logo als grootste vernieuwing.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Ultra design

Op 4 oktober gaat Google een stapel nieuwe producten aankondigen en eentje daarvan is een nieuwe Chromecast. Terwijl Google tussen de originele Chromecast en die uit 2015 bleef spreken over de “Chromecast”, lijkt de komende versie een eigen naam te krijgen: Chromecast Ultra. Dit is omdat de Ultra naast de normale Chromecast op de markt gezet wordt. De Ultra kan namelijk een 4K-resolutie aan, maar zal daarom ook meer kosten. Op dit moment kun je de huidige Chromecast voor zo’n 39 euro kopen, terwijl je voor de Ultra meer richting de 80 euro moeten denken.

chromecast ultra design

Op de afbeelding is te zien hoe het design weinig verschilt met die van de Chromecast uit 2015: een hockey puck met een staartje. De Chromecast Ultra lijkt iets dikker te zijn, maar het scheelt niet veel. Opvallend is voornamelijk het nieuwe logo. Op de huidige Chromecast is een Chromocast-logo te zien, terwijl de Chromecast Ultra een simpele “G” voor Google heeft. Dit is in lijn met de nieuwe bètafirmware voor het apparaat. Je kunt je namelijk inschrijven voor het Chromecast-previewprogramma en de eerste firmware die je dan krijgt haalt overal het Chromecast-logo weg en vervangt deze met de Google “G”.

Naast de Chromecast Ultra onthult het bedrijf op 4 oktober waarschijnlijk ook de Google Pixel en Pixel XL, de nieuwe smartphones van het bedrijf die de Nexus-toestellen gaan vervangen. Ook komt Google met een eigen slimme router genaamd Google Wifi en krijgen we de definitieve versie van Google Home te zien. Tevens zijn er geruchten over een eigen vr-bril voor het Daydream-platform en een nieuwe Chromebook. Of wordt het toch een Pixel-laptop voor Android en Chrome OS-samensmelting Andromeda?

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's