De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met de Chromecast Ultra stream je Netflix en YouTube in 4K

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 18:56
2 min leestijd
Met de Chromecast Ultra stream je Netflix en YouTube in 4K

Google heeft zojuist de Chromecast Ultra officieel gepresenteerd. De vernieuwde mediaspeler biedt ondersteuning voor 4K-beelden, waarmee je scherpere series kunt streamen.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Ultra officieel

Als je dit najaar een nieuwe televisie koopt, beschikt hij vrijwel zeker over 4K-ondersteuning. De hogere resolutie is op steeds meer tv’s terug te vinden. Er zijn echter nog maar weinig manieren om daar optimaal van te profiteren: digitale tv is nog niet in 4K beschikbaar en ook blu-rays met de hogere resolutie zijn haast niet te vinden. De Chromecast Ultra moet een oplossing voor dat probleem bieden.

nieuwe chromecast uitg

De Chromecast Ultra heeft hetzelfde design als de vorige Chromecast: een hockeypuck met een hdmi-aansluiting voor je tv. De hardware is echter een stuk krachtiger gemaakt, waardoor je beelden op een hogere resolutie kunt streamen. Ook is er ondersteuning voor beelden met high dynamic range, of ‘HDR’ toegevoegd. Met HDR is er een duidelijker onderscheid tussen verschillende helderheden, waardoor er grotere verschillen zitten tussen de lichtste en donkerste stukken van het beeld. Daarvoor heb je overigens wel een TV nodig die HDR ondersteunt, iets wat doorgaans alleen met de nieuwste modellen kan.

De Chromecast Ultra zou bijna twee keer zo snel moeten zijn als het huidige model. Bovendien is deze voorzien van een ethernet-poort, zodat je sneller internet binnen handbereik hebt.

Om de Chromecast Ultra optimaal te kunnen gebruiken heb je natuurlijk wel content nodig die met de hogere resolutie beschikbaar is. Google maakte daarom direct bekend dat veel grote streamingdiensten als Netflix en YouTube hun app hebben voorzien van Ultra-ondersteuning. Zo kun je straks populaire series als Narcos, Luke Cage of House of Cards in 4K streamen. Ook verschillende populaire vloggers zijn straks met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te bewonderen. Google Play Movies beschikt vanaf november over ondersteuning voor 4K-films.

Chromecast Ultra adviesprijs en releasedatum

Helaas ligt de Chromecast Ultra adviesprijs ook iets hoger dan het gewone model. Waar je de reguliere Chromecast voor 35 euro kunt vinden, moet de Chromecast Ultra 79 euro gaan kosten. Daarom zullen beide modellen voorlopig ook gewoon naast elkaar verkocht worden. In Nederland is de Chromecast Ultra vanaf 8 november verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu