Chromecast Ultra-update draait video’s automatisch soepeler

Erwin Vogelaar
9 juli 2017, 9:55
2 min leestijd
Chromecast Ultra-update draait video’s automatisch soepeler

De nieuwste Chromecast Ultra-update zorgt ervoor dat video’s automatisch soepeler draaien als je televisie niet over de juiste hardware beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Ultra-update

Met de nieuwste firmware-update voor de Chromecast Ultra krijgt het apparaatje een nieuwe functie. De optie ‘Vloeiendheid van de video’ zorgt er automatisch voor dat de Chromecast een lagere resolutie kiest als een video niet soepel draait. In de apparaatinstellingen van de Chromecast is deze functie te vinden.

De Chromecast Ultra is een kleine mediaspeler van Google, waarmee je beelden in 4k-resolutie met hdr naar je televisie stuurt. Dit doe je door video’s op je smartphone te zoeken, bijvoorbeeld via Netflix of YouTube, en deze naar je 4k-televisie te zenden.

chromecast ultra-update

Voor het kijkplezier is niet alleen de resolutie van belang, maar ook de framerate. Bij een lage framerate wordt het beeld langzamer ververst. Dit betekent dat de video minder soepel afspeelt en in sommige gevallen zelfs hapert.

Met de nieuwe functie ‘Vloeiendheid van de video’ geeft de Chromecast prioriteit aan framerate boven resolutie. Als het apparaatje merkt dat 4k-beelden niet afgespeeld worden in 60fps, dan wordt de video naar 1080p geschaald op 60fps. Hierdoor is je serie, film of andere video minder scherp maar loopt alles wel soepel.

Automatisch staat de functie ingeschakeld. Google raadt aan dit zo te houden. Zet je de functie uit, dan wordt de framerate mogelijk verlaagt en kan de video schokkerig worden of zelfs vastlopen. Wil je de functie toch uitschakelen, dan ga je naar de Google Home-app terwijl je Chromecast Ultra verbonden is met het wifi-netwerk. Tik vervolgens in de rechterbovenhoek op ‘Apparaten’. Zoek hier de Chromecast Ultra op. Tik op het menu-icoontje rechtsboven in de kaart van je Chromecast Ultra. Druk dan op de schakelaar waar ‘Vloeiendheid van de video’ staat.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu