Chromecast update brengt prachtig vernieuwd homescreen

Redactie
11 december 2013, 14:40
2 min leestijd
Chromecast update brengt prachtig vernieuwd homescreen
Chromecast update

De laatste Chromecast update brengt een geheel vernieuwd homescreen naar de hdmi-stick van Google. En hoewel dat niet per se nodig was, laat het zien hoe mooi en simpel de interface van de Chromecast kan zijn.

Het nieuwe homescreen wordt gevormd door mooie wallpapers, waarbij rechtsonder de tijd en de fotocredits worden weergegeven. Linksonder is de naam van de Chromecast en het wifi-netwerk te zien, samen met de sterkte van het wifi-signaal. De wallpapers zijn via deze link te bekijken (ververs de pagina voor nieuwe wallpapapers).

Lees verder na de advertentie.

Chromecast update: wat nog meer?

Chromecast update

Verder brengt de Chromecast update ondersteuning voor de nieuwe Chromecast V2-api, een technologie waar ontwikkelaars gebruik van kunnen maken om met de hdmi-stick van Google te communiceren. Dit betekent veelal snellere en stabielere laadtijden, maar ook meer functionaliteiten die ontwikkelaars kunnen implementeren.

Daarnaast is de update de eerste stap naar het mirroring, ofwel het beeld van je smartphone of tablet naar de Chromecast streamen. Dit is een zeer gewilde functie, mede omdat het gebruikers de mogelijkheid geeft om bijvoorbeeld foto’s en video’s van een vakantie op de tv te streamen.

Streamen van lokale content

De uitrol van de Chromecast update gaat gepaard met de Plex Chromecast-ondersteuning. Plex, één van de beste mediacenterdiensten, heeft ondersteuning voor Googles hdmi-stick aan zijn Android-apps toegevoegd. Hierdoor wordt het mogelijk om lokale content naar de tv te streamen. Plex, dat onder andere video`s, foto`s en muziek ondersteunt, kan op eenzelfde manier als Netflix content naar de tv streamen.

De Chromecast update wordt gefaseerd uitgerold, maar we ontvangen veel berichten dat de update inmiddels wordt geïnstalleerd. Hier hoef je niets voor te doen: de Chromecast updatet zichzelf.

Lees meer over de Chromecast

Naast onze artikelen over de hdmi-stick van Google kun je ook onze Chromecast review checken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu