De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast update zorgt voor grote verbeteringen casten vanuit Chrome

Redactie
12 maart 2014, 19:00
1 min leestijd
Chromecast update zorgt voor grote verbeteringen casten vanuit Chrome
Chromecast update

De Chromecast heeft een update ontvangen die het casten van tabbladen uit Chrome een stuk stabieler maakt. Dat blijkt uit ietwat technische informatie van Googles releasenotes, waarna AndroidPlanet de verbeteringen aan de tand heeft gevoeld. Bij het opstarten van Googles hdmi-stick zou de Chromecast update worden geïnstalleerd: er verschijnt dan een updatevenster waar middels procenten de voortgang wordt aangegeven. Het versienummer van de Chromecast wordt na de update 16041.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast update

Screenshot_2014-03-12-17-34-38

Na het installeren van de Chromecast update zou de Cast-functie vanuit Chrome, waarmee je tabbladen naar de hdmi-stick kunt streamen, een stuk stabieler werken. Uit onze tests blijkt dat de videostream sneller synchroon loopt met het geluid van de video: iets dat normaliter pas na enkele seconden tot wel 10   20 seconden gebeurt. Ook streamt 720p-kwaliteit plotseling een stuk sneller en stabieler.

Daarnaast is het homescreen aangepast met de tekst ‘Welcome to Chromecast’, maar de tekst verdwijnt na de eerste reboot. Andere veranderingen hebben wij niet kunnen waarnemen. Google meldt zelf dat de Chromecast update “bugfixes en stabiliteitsverbeteringen” doorvoort.

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps

Het laatste Chromecast nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu