Chromecast ‘de komende weken’ in Verenigd Koninkrijk gelanceerd

Redactie
7 februari 2014, 16:01
1 min leestijd
Chromecast ‘de komende weken’ in Verenigd Koninkrijk gelanceerd
chromecast sdk

De Chromecast wordt “de komende weken” in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Dat meldt Google tegenover The Next Web. Daarmee is het Verenigd Koninkrijk het eerste land na de Verenigde Staten waar Googles hdmi-stick die domme tv’s slim maakt wordt gelanceerd. Onder andere Netflix, Plex, YouTube en Google Play Music zijn reeds voor de Chromecast beschikbaar.

Door de lancering in het Verenigd Koninkrijk wordt het voor Nederlanders binnenkort gemakkelijker om de hdmi-stick aan te schaffen. Zo kun je de Chromecast bijvoorbeeld via Amazon bestellen, die binnen enkele dagen (soms wel één dag) een product naar Nederland verzenden.

Lees verder na de advertentie.

Over Googles dongel

Chromecast Nederland

De Chromecast is een hdmi-stick die je in je tv stopt en met wifi verbindt. Hierna kun je content van verschillende bronnen afspelen, ook via je smartphone of tablet. Het apparaat kost 35 dollar en Google heeft naar eigen zeggen het plan de hdmi-stick medio 2014 beschikbaar te maken voor een internationaal publiek, waar het Verenigd Koninkrijk als eerste aan de beurt is.

Eerder maakte Google bekend dat de SDK werd opgensteld, waardoor ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om Chromecast-ondersteuning aan hun apps toe te voegen. NPO en RTL melden beiden dat ze met deze feature bezig zijn.

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Lees meer over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu