‘Chromebooks krijgen Play Store om Android-apps te draaien’

Wouter Nijsen
25 april 2016, 9:12
1 min leestijd
‘Chromebooks krijgen Play Store om Android-apps te draaien’

Chrome OS krijgt binnenkort mogelijk een eigen Play Store. Hierdoor zouden Chromebooks miljoenen Android-apps kunnen draaien.

Lees verder na de advertentie.

Chromebook Android-apps

Dat ontdekte een Reddit-gebruiker in versie 51 van Chrome OS, een ontwikkelaarsversie van het besturingssysteem. In de instellingen verscheen  de optie `Enable Android apps to run on your Chromebook`, maar deze verdween al weer snel. In een stuk code werden echter meer aanwijzingen gevonden, wat erop zou duiden dat Chromebook straks een eigen Play Store krijgt, waarmee miljoenen Android-apps geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden.

Chromebook Andorid-apps

Sinds 2014 zijn enkele apps, waaronder Evernote en Vine, al op Chrome OS te draaien. Dit werd mogelijk door het experiment `App Runtime voor Chrome OS`, dat het mogelijk maakte om Android-apps relatief simpel naar Googles besturingssysteem over te zetten. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Chrome OS daadwerkelijk een Play Store krijgt. Mogelijk wordt hier tijdens Google I/O 2016, dat dit jaar van 18 tot en 20 mei plaatsvindt, meer over verteld.

Daarnaast is het de vraag wat de komst van Google Play zou betekenen voor de Chrome Web Store. Dit is de huidige app-winkel voor Chromebooks, waarbij gebruikers webversies van apps kunnen installeren. Eind oktober verscheen het gerucht dat Google Android en Chrome OS in 2017 wil gaan samenvoegen. Het bedrijf zou al een tijdje in het geheim werken aan de samenvoegingen van beide besturingssystemen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu