Cisco Cius Android-tablet voor zakelijke gebruiker verschijnt op 31 juli

Redactie
29 juni 2011, 22:31
1 min leestijd
Cisco Cius Android-tablet voor zakelijke gebruiker verschijnt op 31 juli
cisco cius

Met de Transformer, Xoom, Galaxy Tab, Playbook en Iconia Tab heb je als zakelijke tabletkoper genoeg keuze. Maar Cisco wil zich écht op de zakelijke gebruiker gaan richten. Ze hebben de Cius gemaakt, een Android-tablet gevuld met zakelijke toepassingen. De focus ligt op spraak- en videochatten, zoals op de foto te zien is.

Videoconferencing wordt met deze tablet een stuk makkelijker. Op het toestel komt AppHQ te staan, waar je apps voor zakelijke gebruikers kunt vinden. Mogelijk zit er geen Android Market op en ook niet teveel functies om media te consumeren of entertainmenttoepassingen te gebruiken. De prijs van de Cius zal rond de 750 dollar liggen, waarbij er rond de lancering een actie zal zijn waardoor de prijs omlaag gaat naar 700 dollar. Specificaties zijn nog nauwelijks bekendgemaakt, maar de datum weten we wel: op 31 juli komt deze tablet in de winkels te liggen.

Lees verder na de advertentie.

Cisco pakt het grondig aan: precies een jaar geleden werd het apparaat al aangekondigd. Toen spraken we over specificaties als een 7 inch scherm, 3G, Wi-Fi en Bluetooth, een micro-USB-aansluiting en een batterijduur van 8 uur onder normale omstandigheden. Op de Cius draaide destijds een aangepaste versie van Android, aangevuld met een suite van softwareproducten, gemaakt door Cisco. Denk daarbij aan Cisco Quad, Show and Share, WebEx, Presence en Cisco TelePresence. Maar Cisco heeft nogal forse rondes met testklanten achter de rug, dus het is mogelijk dat de tablet qua specificaties en apps inmiddels is gewijzigd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu