Citrix gaat Windows-applicaties via Android aanbieden

citrix receiverCitrix heeft deze week op het Citrix iForum bekendgemaakt dat ze hun Receiver-applicatie voor Android geschikt gaan maken. Met Receiver kun je door middel van virtualisatie en remote access Windows-software op andere apparaten gebruiken. Een centrale server kan dan toegang bieden tot bijvoorbeeld bedrijfssoftware, die je normaalgesproken niet zomaar op je Android-toestel kunt gebruiken. De Citrix Receiver is al beschikbaar op de iPhone.

De IT-afdeling van een bedrijf kan op die manier makkelijk software beschikbaar stellen. Als voorbeeld zou je Microsoft Word op je Android-toestel kunnen gebruiken. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met de situatie waarbij je zelf achter de desktop zit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer info: Citrix Receiver

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.