Cius: Cisco kondigt 7 inch Android-tablet aan

cius ciscoCisco heeft vandaag een 7 inch Android-tablet aangekondigd voor de zakelijke markt. Ze deden dat op een conferentie in Las Vegas. De Cius is een virtuele desktop met communicatietoepassingen, een 720p HD-camera voor videogesprekken en een tweede 5 megapixel camera aan de achterzijde. De Cius is kleiner dan de iPad (10 inch) en ook iets lichter. Op de Cius draait een aangepaste versie van Android, aangevuld met een suite van softwareproducten, gemaakt door Cisco. Denk daarbij aan Cisco Quad, Show and Share, WebEx, Presence en Cisco TelePresence.

cisco-ciusDe eerste testrondes met klanten beginnen in het derde kwartaal, maar voordat de tablet in de winkel ligt is het al 2011.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nog wat specs: 3G, Wi-Fi en Bluetooth, een micro-USB-aansluiting en een batterijduur van 8 uur onder normale omstandigheden. De batterij is trouwens verwisselbaar. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar het zou om minder dan $1.000 gaan.

Meer info is te vinden op de website van Cisco.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.